Коментари

Димитър Стоянов: Излъгаха брутално и безсрамно, че президентът е съгласувал проекта на бюджет

Димитър Стоянов: Излъгаха брутално и безсрамно, че президентът е съгласувал проекта на бюджет

dimitar_stoianov2
Във връзка със съгласуването на бюджета от Администрацията на президента: Поредната гербаджийска интрига. Тук няма да коментирам институционалността защото тя изискваше да се публикува освен писмото на Администрацията и писмото на Министерството на финансите. Няма да го публикувам. Техните интриги ми са далечни.

Няма обаче как да не коментирам това, че президентът бил съгласувал проекта на бюджет. Това е лъжа. Излъгаха най брутално и безсрамно. Писмото е до администрацията (даже не е посочено до кого), а не до президента. Президентската институция съгласува единствено и само бюджета на Администрацията. Писмото е изпратено до всички първостепенни разпоредители с бюджетни средства, включително и до Агенцията за ядрено регулиране и до Съвета за електронни медии. Надявам се и те да са съгласували целия проектобюджет … на цялата държава.

 

 

 

Президентът не съгласува проектозакони. Президентът е на края в цялостната верига на законотворчеството. Томислав Дончев нима не го знае? Ако го знае, то цялата пресконференция е манипулативна. Ако не знае, жалко!

 

 

 
И ако за финансовият и социалният чиновник е допустимо да не са коректни (явно им липсва административен капацитет), то е недопустимо написаното от Десислава Атанасова във ФБ. Нима юристите на ГЕРБ не знаят, че президентът не съгласува проектозакони? Жалко!

 

 

 

Главният секретар на президента Димитър Стоянов, Фейсбук

 

Ето и официалната позиция на Президентството:

 

 

Коментари

More in Коментари

maxresdefault

Коментар: Слава Богу, Хазарта е избран, ще има да папка. Вече изтрих всички албуми на “Ъпсурт”

юни 11, 2024
1134646

Какво значение има, че 147 страни, членки на ООН, вкл. България, са признали Палестина?! Цецка не го знае и не се интересува

май 29, 2024
large_ce8c1e7c542819639b31c5c9ee261eb8

Опасно близо: На 23 май Европа е била на ръба за задействане на ядрената защита на Русия

май 29, 2024
chukov

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари…

май 28, 2024
treta-kolaj

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

май 27, 2024
марко

Столтенберг бълнува за войски в Русия. Този побъркан човек е подкрепян от най-глупавия лидер в Европа Макрон. Да гласуваме срещу тях!

май 27, 2024