ОБЩЕСТВО

Милко Калайджиев „изби рибата“ с обяснението си за незаконното корона парти, разтурено от полицията

Милко Калайджиев „изби рибата“ с обяснението си за незаконното корона парти, разтурено от полицията

 

big__е_

 

 

Милко Калайджиев направи първи коментар, след като снощи бе спипан от полицията на незаконно парти в известен ресторант в Пловдив. Той уточни, че не е дошъл на веселбата, за да пее, а по друг повод.

Санкции и глоби са наложени след драстичните нарушения на COVID мерките в Пловдив. Полицията разкри незаконни частни партита, провеждани в популярни ресторанти в града. 

 

 

 

В едно от събиранията, като изпълнител участва и фолк звездата Милко Калайджиев.

 

 

Властите настояха за максимални наказания. След проверката на полицията снощи в пловдивски заведения бяха съставени актове за административно нарушение на общо 68 души.

 

 

 

Милко Калайджиев заяви, че е бил поканен като гост на рожден ден на семейни приятели и като поздрав изпълнил няколко песни.

 

 

 

Но както и да е било планирано, то е незаконно. Според заповедта на здравните власти, работата на заведенията е забранена на този етап, както и събирането на повече от 15 души на едно място.

 

 

 

В петък вечерта Милко Калайджиев избяга от журналистите, след като полицията неочаквано удари заведението, в което фолк-певецът забавляваше над 50 гости на частно парти. Фолк изпълнителят получи акт за неспазване на дистанцията от метър и половина.

 

 

 

 

„На физически лица всъщност максималният размер е до 1000 лева“, каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

 

 

 

„Аз не съм знаел, че ще има толкова много хора, десетина, петнайсет човека, ако има е нормално, нали така? То беше много рано. Не знам дали Вие знаете в колко часа беше това нещо? Това се случи към 8:20 ч. някъде снощи. Не е било късно, отидох, хората вече бяха седнали там и какво да правя. И аз седнах, и така. Поздравих рожденика с две-три песни, това беше от мен и в осем и двайсет, и трийсет дойде полиция и всеки си даваше личната карта и направиха актове на всички и това е всъщност цялата история“, каза фолк изпълнителят, предава БТВ.

 

 

 

„Аз спазвам стриктно всичко. От горе-долу от края на месец октомври всички участия са отложени“, казва Калайджиев.

 

 

Собственикът на рибния ресторант, в който се е състояло партито, днес беше в заведението, но отказа да говори. Управителят на другия ударен от полицията ресторант заяви, че ще обжалва наложените актове в съда.

 

 

 

„Направиха ни актове на всички за неносене на маски. А ние нямаме задължение да носим маски, след като не работи заведението изобщо. И ние сме 12 човека!“, управителят на заведение Тихомир Монов.

 

 

Версията на Тихомир Монев е, че в ресторанта му е имало заснемане на онлайн реклама с танцьорки, а не парти с гости и клиенти. Убеден е, че станал жертва на конкуренцията.

 

 

 

„Навремето пращаха мутрите да бият, сега прашат полицията!“, казва Монов.

Полицейската акция в Пловдив предизвика коментара и на премиера.

 

 

 

„Тук има тарикати, които лъжат държавата, а те лъжат себе си, защото ще се разболеят. видно е, че б-я с тези мерки, с дистанция, България се движи  в сравнение с другите хора в невероятно либерален начин“, заяви Бойко Борисов.

 

 

 

 

От „Пайнер“ заявиха, че Милко Калайджиев не се е допитал до тях за нерегламентираното си  участие в Пловдив.

 

 

 

Точна статистика на нарушеният няма, но източници от МВР казват, че полицията всеки ден разкрива поне едно заведение, което работи в нарушение на мерките. Един от най-фрапиращите случаи е около Коледа, когато персоналът в софийско заведение държа като заложници своите клиенти часове наред, за да не допусне проверяващите органи вътре, пише Novini.bg.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

път пари

1 млн. тръгват на път за празниците, ето колко средно излиза нощувката на човек

април 28, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
a29abb95a1c822f1d9f2cfddcaf0989f

Над 3 млн. българи едвам свързват двата края

април 27, 2024
8ab28cea1_pacov

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 година

април 26, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024