Коментари

Преди да пукне циреят!

Преди да пукне циреят!

5117003

В опита за собственото си егоистично оцеляване Бойко Борисов измисли поредния сензационен скандал в изнасилената ни държава и пак прикова вниманието върху себе си. От няколко дни насам медиите не престават да цитират с охота унизителната му саморазправа с „патериците“, които крепят управлението му, даже създадоха интригантска конспирация как умишлено се опитвал да загуби изборите и да сдаде властта заради предварителна договорка с опозицията.
Истината е, че от няколко месеца насам Бащицата прави гаф след гаф и изпуска юздите на държавата. А той не е свикнал да губи почва под краката си и винаги търси виновник другаде, за да излезе от батака, в който не престава да затъва. Опорочиха всичко – след тоталната ни излагация пред света с кандидатурата на Кристалина, провалените с гръм и трясък енергийни проекти и закъснялото „проглеждане“ какво сме загубили, фалът с МиГ-овете, се сетиха 3 седмици преди вота за президент да променят Изборния кодекс. А с шамарите, които раздаде публично на своите министри-реформатори и показа жалката им кариеристична душица, Бойко отново се опита да внуши, че проблемът с квадратчето „Не подкрепям никого“ идва от другаде. ГЕРБ и този път били „жертвата“. 
Няма по-жалка картина от вкопчен за кокала реформатор, който се чувства абониран за поста си. Нищо чудно тия негови „партньори“ някой ден да ги „опраска“ публично в пряк ефир, а те пак да му декларират безусловна подкрепа. Дори ще благодарят и ще Му се извинят, че не са заели достатъчно удобна поза… „Имаме вашата подкрепа и благодарение на нея постигаме резултати. Трябва да намерим начин да продължим“. След това гузно  „козируване“ на килимчето пред Падишаха, нелепите обяснения на Кунева и Ненчев, че щели да напускат коалицията „ако еди-кво си“, звучат като отчаян опит за спасение на смачканото им достойнство. Доколкото изобщо са го имали. Венец на падението бе изхвърлянето на Радан с неговия „Бай х.й“. На фона на министрите и чиновниците, с които ДСБ разполага във властта, подобна фамилиарщина в стила на Баце, прави от Радан един политически аутсайдер вместо сериозен политик.
Скандал, който отвори на ГЕРБ нов фронт – този път с патриотите, се заформи и с изборните секции зад граница. Дали таванът в случая е нужен или не, е второстепенен въпрос. Да го бяха мислили преди, когато гласуваха закона. По-големият проблем е, че партизанщината и пазарлъците са издигнати в култ. И те решават кое трябва и кое не – пак в името на собственото им оцеляване.

И пак чуваме все същото – „Бурята в чаша вода отмина“, „Нито става въпрос за преформатиране на правителство, нито каквото и да било“, пъчи се Борисов. Никой не бил поставял условия, щели да продължат „полезната си дейност за България“. 
И виждат, че не стават, но измъчено поддържат агонията си! Окепазиха България, доказаха, че нямат и най-малка представа как да управляват държавата, предусещат, че циреят скоро ще се спука. Даже Борисов заговори за „време разделно“. Дали сам осъзнава, че е пътник и твърде скоро ще се сгромоляса, въпреки заплахите, с които облъчва своите, че пак ще подава оставка. Късно. И вече изтъркано! Защото докато разиграва целият този цирк, едно огромно мнозинство вече крещи: Всички сте еднакво ненужни, не се карайте, а се махайте!

me-1

ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ, ДУМА

More in Коментари

maxresdefault

Коментар: Слава Богу, Хазарта е избран, ще има да папка. Вече изтрих всички албуми на “Ъпсурт”

юни 11, 2024
1134646

Какво значение има, че 147 страни, членки на ООН, вкл. България, са признали Палестина?! Цецка не го знае и не се интересува

май 29, 2024
large_ce8c1e7c542819639b31c5c9ee261eb8

Опасно близо: На 23 май Европа е била на ръба за задействане на ядрената защита на Русия

май 29, 2024
chukov

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари…

май 28, 2024
treta-kolaj

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

май 27, 2024
марко

Столтенберг бълнува за войски в Русия. Този побъркан човек е подкрепян от най-глупавия лидер в Европа Макрон. Да гласуваме срещу тях!

май 27, 2024