ОБЩЕСТВО

Нова честитка от ГЕРБ и Борисов: Готвят ни такси за мостове, тунели и проходи!

Нова честитка от ГЕРБ и Борисов: Готвят ни такси за мостове, тунели и проходи!

asparuhov-most-1

Да се събират такси за преминаване на мостове, тунели и проходи. Те ще бъдат посочени в списък, приет с решение на Министерския съвет и обнародван в „Държавен вестник”. Няма да се дължат, ако вече има тол такса. Това предвижда проект на наредба за събиране на такси за използване на пътищата. В нормативния акт се пренася член от Закона за пътищата, приет в края на миналата година.

От пътната агенция дадоха пример с Дунав мост 2, както и със съоръжения, които ще се строят в бъдеще. Преминаването по тунела под Железница на магистрала „Струма” няма да бъде платено, тъй като е част от аутобана и за него ще важи тол таксата за камионите и електронната винетка за леките коли.

Нямаме построени съоръжения, на които да се определя такса, така че не се готви и списък, чието платено преминаване да одобри правителството, заявиха от АПИ.

Проектът предвижда още, ако определен път или магистрала са дадени на концесия, концесионерът да изгради системата за събиране на тол такси.

Спътник

Начало

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

chukov

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари…

май 28, 2024
treta-kolaj

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

май 27, 2024
румен

Радев: Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната. В ход е ескалация

май 27, 2024
столт

Столтенберг от София: НАТО няма да участва във войната в Украйна, войски няма да пращаме

май 27, 2024
марко

Столтенберг бълнува за войски в Русия. Този побъркан човек е подкрепян от най-глупавия лидер в Европа Макрон. Да гласуваме срещу тях!

май 27, 2024
глава

Главчев ще разговаря на 4 очи с шефа на НАТО Столтенберг, военният Запрянов обяви България за „щит срещу руската заплаха“

май 26, 2024