СВЯТ

Руски депутат: Украйна може да удари Русия първа по нареждане на Запада

Руски депутат: Украйна може да удари Русия първа по нареждане на Запада

big_ukraine-g6e2ecd6f2_1920

 

 

По нареждане на Запада Украйна може да нанесе удар по Русия през февруари 2022 г. и да започне офанзива в няколко посоки, включително в Крим, заяви в неделя депутат от опозицията в руската Държавна дума.

 

 

Според РИА Новости, малко вероятното твърдение на Михаил Делягин предполага, че противно на това, което се съобщава от много западни публикации, Русия всъщност може да бъде обект на военно нападение в началото на следващата година.

 

 

„Има реална заплаха от атака срещу Русия. Подготвят се за това”, твърди Делягин. „Нещата са достатъчно трудни за тях [в Украйна], за да държат хората на линия. Единственият начин е войната.“

 

 

 

Според депутата рисковата зона за нахлуване ще бъде някъде от началото на февруари до края на март, а украинските войски могат да атакуват Крим, както и Ростов на Дон, Белгород или Брянск, три града в близост до границата.

 

 

 

Въпреки това, според Делягин, Киев всъщност не иска война с Русия, но ръководството е тласкано в нея „много силно от Запада“ и страната сега е в ситуация на „абсолютна безнадеждност“.

 

 

Делягин е член на опозиционната партия „Справедлива Русия – за истината“ и беше избран по-рано тази година. В началото на 90-те години той работи като експерт при Борис Елцин, тогавашния председател на Върховния съвет, преди Елцин да бъде избран по-късно за първи президент на Русия.

 

 

 

Коментарите на Делягин следват множество твърдения от западни медии и политици, че Москва е започнала да съсредоточава войски на границата си с Украйна, с цел да започне офанзива в близко бъдеще. Кремъл многократно е заявявал, че няма планове за атака, докато руският външен министър Сергей Лавров предположи, че Украйна е по-вероятно да засили конфликта.

 

 

 

Миналия месец Лавров предположи, че Москва не изключва възможността Киев да проведе военна операция в Донбас, в Източна Украйна.

 

 

 

„Значителни части и военна техника на страните от НАТО, включително тези на САЩ и Обединеното кралство, се разполагат по-близо до нашите граници“, каза той. „Ние просто нямаме начин да изключим, че режимът на Киев ще започне военно начинание.

 

 

 

Миналата седмица секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексей Данилов заяви, че Русия е разположила 122 000 военнослужещи на 200 километра от границата, а други 143 500 на разстояние от 400 километра.

СВЯТ

More in СВЯТ

ezgif-6-3038cd6737

Арестуван украински депутат: Кабинетът на Зеленски е в паника

май 5, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
image_870x_64eb0eca723ca

Киев опита нова атака към Крим, руснаците унищожиха четири американски ракети ATACMS

май 4, 2024
1010x570

ООН за разрушенията в Газа: „Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война“

май 3, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024