ОБЩЕСТВО

Родната администрация бясна, няма да почиват това лято евтино на морето! Причината – базите заети от украинци

Родната администрация бясна, няма да почиват това лято евтино на морето! Причината – базите заети от украинци

хотелиери8dc3f6777a8178cc46d76b702176ac1e

 

 

Българската администрация буквално се готви да линчува Кирил Петков и Асен Василев, а причината е, че почти всички бази на морето, в които почиват от години евтино, това лято ще са заети от украински бежанци.

 

 

Много хора от администрацията не могат да си позволят почивки в хотели по морето и години наред се възползваха от базите на различни министерства в които цените не бяха много високи.

 

 

Тази година след заповед на министър председателя Кирил Петков, всички бази на министерствата по морето се предоставят за нуждите на украинските бежанци, за да не се налага да настаняват пострадалите от войната в лагери от палатков или контейнеров тип.

 

 

Преместването на настанените в хотели украински бежанци в държавни и общински бази след 31 май обаче може да се превърне във фиаско. Към момента държавата е успяла да осигури 33 000 места в държавни и общински бази, а настанените по хотели бежанци са 59 085 души.

 

 

Правителството обаче се надява, че до края на месец май ще успее да намери още легла. Кабинетът дори имал амбицията да осигури места за до 70 000 души. Програмата за настаняване в хотелите приключва заради началото на туристическия сезон, припомня „Сега”.

 

 

Проблемът бе съобщен най-спокойно от новата шефка на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева. Тошева не отговори на конкретен въпрос защо правителството е оптимистично настроено, че в оставащото кратко време ще успее да свърши повече от вече свършеното, но увери, че се водела комуникация с всички министри. За съжаление не всички министерства и институции са подали бази за настаняване, обясни Тошева.

 

 

От думите й се разбра и че част от вече подадените бази имат нужда от леки, а някои – и от по-сериозни ремонти. Те обаче щели да приключат на 1 юни.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024