Русия

Путин свиква военно заседание в Кремъл, онлайн в мероприятието ще участват 15 хиляди военни

Путин свиква военно заседание в Кремъл, онлайн в мероприятието ще участват 15 хиляди военни

 

1010x570 (2)

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин ще проведе в сряда, 21 декември, разширено заседание на колегията на Министерството на отбраната на Руската федерация, съобщи във вторник вечерта пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

 

 

Путин ще определи на срещата с висши военни утре целите и задачите на руската армия през 2023 г. Това съобщи Кремъл днес, близо 9 месеца след началото на настъплението в Украйна, предадоха Франс прес и БТА.

 

 

 

„На заседание в Националния център за управление на отбраната ще бъде направена равносметка за дейността на Въоръжените сили на Руската федерация през 2022 година и ще бъдат поставени задачите за следващата година“, се казва в съобщението.

 

 

Основният доклад ще бъде изнесен от министъра на отбраната Сергей Шойгу. Той ще доложи за хода на провеждането на специалната военна операция, както наричат в Кремъл пълномащабната война в Украйна, за количествата въоръжение и военна техника, постъпили в армията през отминаващата година, строителството на военна инфраструктура, резултатите от международната дейност на военното ведомство и социалната защитеност на военнослужещите.

 

 

 

В разширеното заседание ще участват командванията на военните окръзи, на видовете и родовете войски на ВС на РФ, ръководителите на централните органи на военното управление и представителите на федералните органи на изпълнителната власт. „В режим на видео-конференция в мероприятието ще участват около 15 хиляди длъжностни лица от Въоръжените сили на Руската федерация“, допълват в Кремъл.

Русия

More in Русия

Image_17909992_40_0

Технократ без ден в армията поема руските войски от Шойгу

май 13, 2024
bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024