Коментари

Г-н Цацаров, настъпихте мина!… Вярвате ли, че скандалът няма да има продължение?!

Г-н Цацаров, настъпихте мина!… Вярвате ли, че скандалът няма да има продължение?!

Цацаров
Главният прокурор
Снимка: Художник: Тони Ганчев

Време е някой да каже на главния прокурор Сотир Цацаров, че е настъпил мина. И тя се е взривила. Откъде знам ли? Ами тя избухна и ето ви гранде скандал за срещата му с бизнесмена Сашо Дончев в ЦУМ с посредник Георги Гергов.
Пораженията са неприятни, меко казано. Най-вече за главния прокурор.

Не познавам собственика на „Овъргаз” и на в. „Сега” Сашо Дончев и нямам намерение да го защитавам в разразилия се като пролетна буря сюжет. Ще си намери адвокати, ако се наложи. Повече ме вълнуват допуснатите грешки и недоглеждания от човек като главния обвинител на републиката, който земонстрира самочувствие за образованост и интелигентност.

 

Когато става дума за задкулисни маневри и сделки, има правила, които не бива да се нарушават. Казал го е Дон Корлеоне. В случая обаче са допуснати поредица от непредизвикани грешки.

 

1. Знае се, че всички важни срещи относно съдбата на България и българите се провеждат в х-л „Берлин” в Бояна. Нарушаването на тази традиция води до рискове.

 

2. По заповед на щуката посредник на срещи от такова ниво обикновено е депутатът от ДПС Делян Пеевски или избран от него човек да го замества, когато е в Дубай. Кой тогава повери на Георги Гергов, член на ИБ на БСП, собственик на Пловдивския панаир, ЦУМ и други неща да се заеме с организацията на срещата? Ако е негова самоинициатива – да се вземат мерки. Ако е разпоредено „отгоре“ – не знам…

 

3. ЦУМ не е подходящо място за такива срещи. Намира се на пъпа на София, минават всякакви хора, оглеждат се любопитно. Поне десетина души са видяли как главният прокурор напуска Съдебната палата и след 150 метра влиза в ЦУМ. Поне трима от тях са загрели, че отива при Гергов, а не да си купува анцуг.

 

4. Главният прокурор твърди, че Дончев е поискал срещата. Гергов я организирал, а той се съгласил да отиде. Да бе, и на мен Бил Гейтс ми се обади да се видим по бизнес тази събота, но му отказах, щото ще ходя с жената на кино…

 

5. След зовещият сценарий с КТБ и Цветан Василев, кой бизнесмен би се доверил на толкова аджамийски подготвена среща, миришеща на рекет и сплашване от един километър?

 

Лоша организация, лошо изпълнение.

 

Още въпроси:

 

1. Г-н главен прокурор, когато заявявате (по време на срещата, според газовия бос) на Дончев: „Казвам ви, че даже г-н Филчев ми каза, че съм много мек в реакциите” – случилото се на прокурор Николай Колев ли имате предвид? Или на Любомир Павлов и Стефан Софиянски? Или самоубийството на прокурор Николай Джамбов?

 

2. „Нали не се съмнявате, че вашият телефон се контролира”, е фраза насочена само към г-н Дончев или и към всяко българско същество? Нещо като „Думам ти дъще, сещай се снахо”?

 

3. Сашо Дончев твърди още: На срещата главният прокурор заяви, че моето поведение става неприемливо и нетърпимо за него. Какво е това, че аз подкрепям „Да, България”, че моята телевизия Би Ай Ти, в която моят приятел Сашо Диков го превърнал в централен образ, и, разбира се в. „Сега” и Комарницки!

 

4. Като какъв посредничи Георги Гергов: като член на ръководството на БСП? По масонска линия? Или като ваш семеен приятел?

 

5. Допускате ли, че Сашо Дончев би си позволил да лъже и за една запетая от тази среща, съзнавайки, че това може да му коства ужасно много? Няма как той да не е допуснал дори за миг, че разговорът ще бъде записан. Само истината би му помогнала, защото срещу себе си изправя не просто институция, а цял един кръг и модел, които са паралелното управление на България.

 

Според Сотир Цацаров, че на него информация му предоставят специалните служби.

Г-н Цацаров, това за специалните служби не биваше да го казвате. Каква е тази информация, като се оказва, че Дончев нито е с Христо Иванов, нито е собственик на Би Ай Ти, а с Диков си говорели за ски и гаджета от едно време. Големи служби – голямо… нещо! Леля Пена съседката знае повече. Срамота. Освен ако специалните служби специално ви дезинформират, за да изглеждате глупаво, когато избухне скандал.

 

Допълнителни питания:

 

1. Вярвате ли, г-н Цацаров, че скандалът няма да има продължение?

 

2. Вярвате ли, че няма запис на целия разговор? Или три записа: от специалните служби, от участник в нея и от заинтересован външен наблюдател?

 

3. Сигурен ли сте, че ако службите са записали срещата, това не е по нечия заръка? Не са много хората, които могат да поръчат такова нещо.

 

4. Кога да очакваме втора серия? А трета?

 

5. Г-н Цацаров, допускате ли, че в американското посолство в София не са знаели за срещата ви поне два дни преди това?

 

5. Апропо, сигурен ли сте, че от ЦУМ не се подслушва президентството? Питам не за да ви дразня, а защото в други страни са се случвали такива неща. Американците слушаха Меркел и Оланд, що вие да не слушате ген. Радев? От „Дондуков” 1 също става. Техниката позволява.

 

6. ЦУМ измести ли „Берлин” или и двете явки са актуални?

 

7. Как така, г-н Цацаров, отказвате да отидете в парламента да разговаряте с депутати, когато трима от тях ви канеха в предишното НС за разговор по темата „КТБ“, а отивате охотно в ЦУМ?

 

8. Г-н Цацаров, отхвърляте всички предложения да бъде разпитан Цветан Василев в Белград, което законът позволява и урежда. Може би ако се организира такава среща в ЦУМ, ще се съгласите?

 

9. Г-н Цацаров, прокурорска република ли сме или все още парламентарна? Ако е имало референдум, а не сме разбрали, кажете…

 

От разговора се разбира, че някои медии много дразнят главния прокурор. Послушайте вътрешния си глас, г-н Цацаров, и ги закрийте. Все ще измислите някоя точка, че застрашават националната сигурност и шат – оставате насаме с любимите си издания и сайтове. Ще ви галят слуха и егото колкото си искате и няма да пускат информации за нерегламентираните ви срещи. А тия, дето ви ядосват – Комарницки, нахални журналя и непокорни бизнесмени – повдигнете им обвинения. За заговор срещу законно избраната власт, за подривна дейност, измяна на Родината, трафик на имигранти, контрабанда на цигари и пр. Вижте с Цветан Василев и КТБ как хубаво ви се получи. Натоварете Специализираната прокуратура с тази народополезна работа и си гледайте кефа.

 

Най-вероятно новото правителство ще подкрепи една такава прогресивна идея. Хем ще я представите за реформа на съдебната система, хем постигнати резултати в борбата с корупцията ще отчетете. А Гергов все ще намери едно печено прасенце да почерпи. Ако му се размине гафът със злополучната среща, де. Защото Корнелия Нинова ще го пита. Или Пеевски, който се е върнал от Дубай за откриването на 44-то Народно събрание, знаете как е.

 

Огнян Стефанов, Фрогнюз

http://frognews.bg/news_133400/G-n-TSatsarov-nastapihte-mina

Коментари

More in Коментари

maxresdefault

Коментар: Слава Богу, Хазарта е избран, ще има да папка. Вече изтрих всички албуми на “Ъпсурт”

юни 11, 2024
1134646

Какво значение има, че 147 страни, членки на ООН, вкл. България, са признали Палестина?! Цецка не го знае и не се интересува

май 29, 2024
large_ce8c1e7c542819639b31c5c9ee261eb8

Опасно близо: На 23 май Европа е била на ръба за задействане на ядрената защита на Русия

май 29, 2024
chukov

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари…

май 28, 2024
treta-kolaj

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

май 27, 2024
марко

Столтенберг бълнува за войски в Русия. Този побъркан човек е подкрепян от най-глупавия лидер в Европа Макрон. Да гласуваме срещу тях!

май 27, 2024