Европа

Баварският премиер: Партията на Меркел губи връзка с реалността

Баварският премиер: Партията на Меркел губи връзка с реалността

glava-bavarii-bez-425-4399655

Премиерът на Бавария и председател на Христянсоциалния съюз Хорст Зеехофер заяви, че заради миграционната политика на германския канцлер Ангела Меркел състоянието на страната и на цяла Европа буди тревога, предаде РИА Новости, цитирана от Фокус.
„Германия е разделена. Хората са объркани. Европа се намира под стрес и е раздробена. Всички политици трябва да са загрижени“, заяви Зеехофер, чиято партия е коалиционен партньор на управляващата ХДС.

По думите му водената от Ангела Меркел партия Християн-демократичен съюз трябва да оценява обективно реалното състояние на нещата. Той допусна, че за известно време може да се „загуби връзка с реалността“, но тогава ЕС ще загуби доверието на „населението, което просто ще избяга от него“.
Германският политик призова Меркел колкото се може по-бързо да промени миграционната си политика, но остави без отговор въпрос дали ще подкрепи кандидатурата ѝ на парламентарни избори.

Меркел е пътник от пиедестала в Германия и в Европа. Въпросът обаче е друг – ще й бъде ли потърсена съдебна отговорност за това, което причини на Германия и Европа като цяло, защото не друг, а именно тя разлюля люлката на цивилизацията с настояването си да бъдат вкарани ислямисти в правоверна Европа.

 

 

Европа

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024