Русия

12-годишна хвърли Путин в тъча: Ако Ердоган, Обама и Порошенко потъват, кого ще спасите?!

12-годишна хвърли Путин в тъча: Ако Ердоган, Обама и Порошенко потъват, кого ще спасите?!

линия4227509
12-годишната Валя хвърли Путин в тъча с въпрос: Кой ще спасите първо, ако Ердоган, Обама и Порошенко потъват? „Просто не знам какво да ти отговоря“, заяви в директния ефир руския президент.
„Ако някой е решил да потъва, няма как да го спася“, допълни той по време на традиционната пряка линия, в която отговаря на въпроси на граждани.По думите му Русия няма да остане във „вражески кръг“. Страната има добри отношения с повечето държави в света, включително и с всички съседи.
Турция е наш приятел и турският народ е наш приятел. Има някои кръгове в Турция, Украйна, Грузия, Молдова и други страни, които настройват населението на нашите съседи срещу нас, заяви Путин по време на традиционната открита линия.
Цените се покачиха драстично през миналата година, но през последното тримесечие на 2015 г. храните се поевтиняха, твърди Путин.
ВИДЕО С ПРЯКАТА ЛИНИЯ ТУК:
И още: Ръст на руската икономика с 1,4 пункта обеща държавният глава на Русия. Най-важното е да се обезпечат инвестициите в страната и да се вдигнат доходите на населението, като се обърне внимание на уязвимите групи, обясни Путин.
Важното е не да се печатат пари, а да се измени структурата на икономиката. Една от идеите е да се наблегне на разработването на високо технологичните продукти.
В отговор на въпрос какво пести президент отговори: Пестя от времето, това е най-ценният ни актив. Путин също повтори идеята си за преструктуриране на икономиката. Ние вече започнахме да увеличаваме износа на високотехнологични продукти за сметка на течните горива. Путин се спря и върху борбата срещу тероризма в света. „Ние понесохме загуби, но след като се изтеглихме от Сирия, армията на Башар Асад си върна от „Ислямска държава“ (ИД) град Палмира“, припомни стопанинът на Кремъл по повод прекратяването на акцията на руските самолети. „Ние ще направим всичко, за да не се влоши ситуацията в Сирия“, категоричен бе той. „Въпреки успехите на сирийската армия, заплахата от терористични удари остава“, каза още той.

More in Русия

bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024