Европа

Пак Путин ще бъде виновен, ако има Brexit!

Пак Путин ще бъде виновен, ако има Brexit!

0000214098-article3
Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че групировката „Ислямска държава“ и руският президент Владимир Путин ще се радват, ако Великобритания излезе от Евросъюза, съобщи вестник „Дейли телеграф“, цитиран от БГНЕС.
„Кой би бил щастлив, ако ние излезем? Путин и аз подозирам ал Багдади (главатарят на ИД)“, заяви премиерът.
Камерън вече призоваваше сънародниците си да останат в ЕС заради заплаха от страна на Русия. Той също така смята, че при напускането на Великобритания в Европа може да пламне война.

Междувременно над 300 видни представители на деловите и промишлените среди във Великобритания излязоха с открито писмо към гражданите с призив да гласуват за излизане на Обединеното кралство от ЕС. Подписалите писмото изтъкват, че вотът „против” ще гарантира по-нататъшния напредък на Великобритания, предава РИА Новости. Референдумът, на който британците трябва да се произнесат дали страната им да остане част от ЕС, ще се проведе на 23 юни и е определян като най-важното стратегическо решение на цяло едно поколение.

rc_voteleave

В писмото на 306-те, отпечатано в британския в. „Телеграф”, се посочва също, че конкурентноспособността на Великобритания страда от последиците на търпящия крах Европейски съюз и излизането от общността ще допринесе за по-интензивно икономическо развитие, стъпване на нови пазари и създаване на нови работни места.

Подписалите писмото бизнесмени са от средите на услугите, инвестициите, информационните технологии, тежката и леката промишленост, медиите. Сред тях са „Рийбок“, „Юростратеджис“, „Блуумбърг ню енерджи файненс“ и други.

Референдумът за отделянето на кралството от ЕС ще се проведе на 23 юни.

БГНЕС, РИА „Новости“

http://www.bgnes.com/sviat/evropa/4431297/

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024