Коментари

Защо Пеевски е разследван в САЩ, а тук е свещена крава? Никой няма да нахлуе в покоите му и да размаха гащите и диамантите му

Защо Пеевски е разследван в САЩ, а тук е свещена крава? Никой няма да нахлуе в покоите му и да размаха гащите и диамантите му

krava_sveshtena
Да си го кажем направо: Делян Пеевски няма да попадне в новините като обект на акции като тези срещу Баневи, Арабаджиеви, Петя Славова, Десислава Иванчева и пр. Никой няма да нахлуе в покоите му и да размаха гащите и диамантите му.

Не защото няма какво да се изкара, а защото е от друг лагер. Лагерът, който поръчва арести, данъчни ревизии, акции на ДАНС, запориране на имущество от КПКОНПИ и пр. Делян Пеевски има не просто връзки в прокуратурата, той командва част от държавното обвинение. Някои хора там дължат на него кариерните си скокове. Това си има цена и те я плащат като го пазят и мачкат противницте му.

 

 

 

 

 

Главният прокурор Сотир Цацаров и неговият мега активен заместник Иван Гешев веднага ще кажат: Дайте доказателства! Такива досега няма! Всички проверки показват, че Пеевски и майка му Ирена, както и техният бизнес са кристално чисти.

 

Вехти приказки за анестизирани.

 

 

Сигнали и доказателства колкото искате, само че държавното обвинение ги отхвърля упорито. И все пак американските институции разследват Делян Пеевски и главния прокурор Сотир Цацаров по закона „Магнитски“. Такова нещо е въможно само след дълго и старателно събиране на документи и данни за техни съмнителни действия, свързани с корупционни практики и нарушаване на човешки права.

 

 

 

Очевидно институции в САЩ – Държавен департамент, Министерство на финансите, сенатски комисии и специализирани служби за борба с прането на пари, организираната престъпност и т.н. разполагат с достатъчно фактологичен материал. Дори само това е достатъчно българската прокуратура да подхване начаса Пеевски с целия му бизнес.

 

 

 

Цацаров пък би трябвало да се оттегли – по морални съображения, – до обявяване на резултатите от разследването. КПКОНПИ и НАП би трявало вече да са проверили всички източници на доходи за луксозните имоти и живот на олигарха от ДПС и неговата майка.

Не го правят. А народът плаща ли плаща стотици хиляди за охраната на депутата от ДПС, който не стъпва в парламента.

 

 

Резултатите от раследването ще станат известни скоро, – твърят дипломатически източници. И ще важат за много страни: САЩ, Канада, Италия, Франция, Германия, Литва, Латвия, Естония, Холандия, Испания, Великобритания и др. Невъзможно тук, но възможно в цивилизования свят. Защо не искаме да сме част от него? Заради дружбата с руския главен прокурор Юрий Чайка, на когото единия от синовете – Артьом, е раследван по същия закон „Магнитски“ за колосална корупция и финансови престъпления? От декември 2017 г. спрямо него са в сила санкции от страна на САЩ.

 

 

 

Гешев се фука със снимки и трейлъри от домовете и хотелите на Баневи и Арабаджиеви. Диаманти, скъпи патъци, бельо и дантели… Намразете ги – крещят кадрите. Излишно хабене, защото те никога не са били обичани. Меко казано. Хората обаче още повече не харесват тарикатите, които имитират борба с корупцията и мафията, а ползват блага от нея. Ако Гешев иска да му повярват, да нахлуе и заснеме имението, където разпуска Пеевски в луксозния комплекс Емирейтс хилс в Дубай или в хотел „Берлин“, например. Или да разследват как се финансират медиите – негови и тези под контрола му. Да потърсят милионите, наляти в тях от фирми, близки до КТБ.

 

 

Но прокуратурата не смее и не смее да бръкне там. И не иска. Брюксел и Вашингтон са наясно защо. Нормалните българи – още повече. Знаем, че Пеевски не е сам в „забранителния“ списък – има още неколцина недосегаеми. Прокуратурата рови в „Полимери“ на Баневи, но не отскача до „варненската дупка“ на Георги Гергов, оценена на 43 милиона. Не посяга и към документите по сделката за Пловдивския панаир. По онова време Цацаров е висш магистрат в Пловдив – замесен ли е? Хайде да видим. Ако да – защо, а ако не – да се каже ясно. А дали руското ГРУ има отношение към неприкосновеността на „свещените крави“?

 

 

Маяковски го е казал:
Товарищ Иванов –

          мужчина крепкий,

в штаты врос

          покрепше репки.

 

 

 

 

Иванов, Пеевски – да живеят традициите. Но искат доказателства… И как си представяте, че български медии и журналисти биха могли да се доберат до доказателства за подобни задкулисни сделки и договорки? Трябва някой участник в тях да проговори или да извади тайни папки и записи. Всички обаче са наясно, че направи ли го – мъртъв е. Журналистите, които посегнат към темата, ги чакат брутални неприятности, които средностатистическото въображение трудно може да допусне.

 

 

 

 

 

Театралните скечове на Гешев и пресконференциите на Цацаров няма да повишат и с милиметър доверието в обвинението. Защото действията им са ужасно закъснели и създават впечатление за избирателност. Едни се наказват, а други толерират. Пеевски и компания пък са въобще недосегаеми. Досега няма ударен и нито един един действащ политик от високите етажи на властта. За присъди да не говорим. Което ни напомня за думите на Ли Куан Ю, бащата на модерен Сингапур: За да пребориш корупцията, вкарай в затвора трима свои приятели. Ти знаеш за какво и те знаят защо.

 

 

 

 

Луната е по-близо от Сингапур…

Д-р Димитър Попкутуев

.

http://frognews.bg

Коментари

More in Коментари

maxresdefault

Коментар: Слава Богу, Хазарта е избран, ще има да папка. Вече изтрих всички албуми на “Ъпсурт”

юни 11, 2024
1134646

Какво значение има, че 147 страни, членки на ООН, вкл. България, са признали Палестина?! Цецка не го знае и не се интересува

май 29, 2024
large_ce8c1e7c542819639b31c5c9ee261eb8

Опасно близо: На 23 май Европа е била на ръба за задействане на ядрената защита на Русия

май 29, 2024
chukov

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари…

май 28, 2024
treta-kolaj

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

май 27, 2024
марко

Столтенберг бълнува за войски в Русия. Този побъркан човек е подкрепян от най-глупавия лидер в Европа Макрон. Да гласуваме срещу тях!

май 27, 2024