Коментари

Водевил с Десислава Радева – Би Ти Ви и Нова се превърнаха в „Блик” и „Пиц”

Водевил с Десислава Радева – Би Ти Ви и Нова се превърнаха в „Блик” и „Пиц”

btv_Radeeva1
Снимка с дрон на мястото на „инцидента“, показан в новините на Би Ти Ви.

Топ новина на българските водещи телевизии Би Ти Ви и Нова беше клип, заснет от т. нар. свидетел, на който се вижда разправия на двама служители от НСО и полицай, ден по-рано. Свидетелят (бързо разпознат като бившия любовник на Азис – за него по-долу) твърди, че от колата слязла първата дама Десислава Радева и влязла в „ателие за рокли”.

 

 

 

 

Дотук добре, пуснат клип във Фейсбук, с тези обяснения. Но той е превърнат в новина от национално значение в българските телевизии. Топ новина, изпреварила и тази за АЕЦ „Белене”. В същото време британските медии цял ден въртят клип от охранителна камера как българин сам се опитва да спре петима крадци, които разбиват с брадви бижутерски магазин, при което нашенецът е пребит, удрян с брадва и е в болница.

 

 

 

 

Тази новина беше нещо маловажно, накрая на новините на Би Ти Ви, а новината за „първата дама Радева” беше дълъг репортаж. Дори бяха включили снимки с дрон на ул. „Фритьоф Нансен”, да покажат добре мястото на „инцидента”. Правят директно включване на репортер от мястото на „събитието“ вечерта в новините, ден след случката.

 

 

 

 

Имаше и беграунд за предишен инцидент, когато жандармерията преследва кола на НСО с нея по погрешка – пак никаква нейна вина, даже са я застрашили. Но го представят като „инцидент с първата дама”.

 

 

 

 

На какво е свидетел свидетелят? Какво точно е извършила първата дама, та я развяват в новините? Не карала тази кола, не е извършвала нарушения.

Т. нар. свидетел е заснет за новините, за да каже, че Радева е отишла в ателие за рокли.

 

 

 

 

 

Радева пише във Фейсбук, че въобще не е била в колата в този момент. И на видеото я няма. Дори на видеото колата е спряла правилно, не в насрещното. Свидетелят казва, че преди това влязла в насрещното, после обърнала, той чак тогава снимал. И в какво се състои скандала, че телевизиите да го превърнат в топ новина? Не е, че кола на НСО влиза в насрещното 20-30 метра и обръща.

 

 

 

 

Скандалът е „първата дама” да е в магазин за рокля, нали непрекъснато и сериозните вестници се занимават с тоалетите й, имала някаква модна дизайнерка и т. н.

 

 

 

Видеоклипът, излъчен в новините на няколко телевизии.

Телевизии и сайтове съобщават: „Първата дама отрича”. Демек – лъже и се крие, а? Въпросът е, след като тя не е карала колата, това прави ли я с нещо виновна? Защо тогава я намесват?

 

 

 

 

Ако беше тя на кормилото, щеше да я има и на видеото. Колите на НСО си имат шофьор, има и заповеди, правилник – не може кола на НСО да я кара друг, освен оторизираният служител. Само премиерът Борисов си позволява да кара коли на НСО и няма последствия.

 

 

 

 

Но тук се търси ефект – медиите да повтарят: „първата дама отрича” и „била е в ателие за рокли”.
Въпросът е да й създадат образ на персона, която охраняват с държавни пари, а тя ходи по магазини. И затова е топ-новина. Възмутително е за простия българин (избирател на Борисов, и не само той) Радева да се вози на кола на НСО и да има охрана.

 

 

 

 

Не само в Щатите, и по изостанали страни като нашата е задължително за съпругата на президента да има охрана. Без охрана, още в първия ден, в който тръгне пеш из София, някой откачалник като въпросния свидетел, ще иде да я дърпа за ръкава да й скъса дрехата, защото била скъпа, според някоя медия. Или да я псува, да й налита, някой ще се намери да й обяснява, че е комунистка и путинистка и да си ходи в Москва.

 

 

 

 

И в тихи и спокойни държави като скандинавските политици вече не могат, особено известни жени, политици или не, да ходят спокойно по улиците след мигрантската вълна. И преди това не беше безопасно – в Швеция убиха премиера Улоф Палме точно на входа на магазин.

 

 

 

 

 

Защо телевизиите действаха с Радева като жълтите сайтове „Блиц”, „Пик” и др.?
Това са обичайните медийни подлости срещу президента Радев. Търси се политически ефект, да накърнят образа му пред обществото. Това е и главната причина телевизии да превърнат този водевил в топ-новина.

 

 

 

 

Свидетелят Богдан Асенов обяснява, че от колата слязла Радева и влязла в ателие за рокли. Снимка: от екрана

Кой е т. нар. свидетел? В сайтовете бързо го разпознаха като Богдан Асенов, бивш любовник на Азис. Пълно е с публикации за него, интервюта. Преди 5 години е арестуван и след десетина дни освободен срещу гаранция 10 хил. лева. Обвиняван е в заграбване на автомобил на футболист, подслушване на телефони и др.

 

 

 

Окей, не лъже, видял разправия с кола на НСО. Но телевизиите го изпъчват в поза като „съвестта на обществото“ – разкрива със заснет клип безобразия, „злоупотреби” на съпругата на президента.

 

e-vestnik

 

Водевил с Десислава Радева – Би Ти Ви и Нова се превърнаха в „Блик” и „Пиц”

 

Коментари

More in Коментари

maxresdefault

Коментар: Слава Богу, Хазарта е избран, ще има да папка. Вече изтрих всички албуми на “Ъпсурт”

юни 11, 2024
1134646

Какво значение има, че 147 страни, членки на ООН, вкл. България, са признали Палестина?! Цецка не го знае и не се интересува

май 29, 2024
large_ce8c1e7c542819639b31c5c9ee261eb8

Опасно близо: На 23 май Европа е била на ръба за задействане на ядрената защита на Русия

май 29, 2024
chukov

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари…

май 28, 2024
treta-kolaj

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

май 27, 2024
марко

Столтенберг бълнува за войски в Русия. Този побъркан човек е подкрепян от най-глупавия лидер в Европа Макрон. Да гласуваме срещу тях!

май 27, 2024