Коментари

Либералната оргия свършва, евроеничари!

Либералната оргия свършва, евроеничари!

20160629_0048

От живота ни не остана много, за да го прекараме в още един неясен преход.

Който неизбежно ще бъде свързан с материални неудобства и лишения, а пък на нас ни хареса да бъдем консуматори и отдавна не можем да си представим простиране според почти военновременна черга.

Но нас никой не ни пита какво си представяме и какво ни харесва. Както никой не ни дава последната дума преди спускането на ковчега на поредния геополитически проект, в който сме вложили толкова много. Толкова много страст, еуфория и лоялност, че всеки път щеше да бъде красиво, ако всеки път не губехме мярката.

Никога не сме можели да носим на исторически натоварвания, никога не сме консумирали политическото време с мярка и удоволствие. Затова и лоялността ни обикновено прилича повече на слугинство, а страстта ни изглежда фалшива и пиянска. Затова махмурлукът ни е тежък, а разчистването на сметките е особено унизително.

Ние (почти) винаги сме играли на принципа „всичко или нищо” и после (почти) винаги сме оставали на улицата. Винаги сме вярвали, че сме „от правилната страна на историята”, че сме заедно с Добрите срещу Лошите, но

после са се появявали още по-добри и са ни носили още по-права вяра

Тази история е една и съща, но ние никога не сме искали да я знаем. То и няма как да я узнаем, защото всеки път я пренаписваме, вместо да напишем резервен план – ако и този път нещата се объркат генерално, как нашата работа да пострада възможно най-малко. Как да си спестим поредния преход и да похарчим остатъка от живота си по-умно.

От живота ни не остана много, но все още има достатъчно, за да го доизживяваме примирено, че каквото и да стане – и без това сме пътници. Нека да ядем и пием за последно, пък ако доживеем до утре – тогава ще му мислим.

Разпадът на поредния проект с наше участие, за който допреди година-две беше кощунство даже да се мисли, днес вече започва да се случва и е само на крачка от крачката да стане реалност. А както винаги ние въобще не сме готови за нея, защото реалното винаги сме го приемали за нежелано, а моментната реалност – за вечност.

Приехме, че европейската либерална оргия ще продължи вечно, че човек ще става все по-свободен, като това ще бъде за сметка на свободата на нациите и държавите. Приехме, че не само пред континента, но и пред целия свят няма втори път – значи несъмнено сме уцелили правия път и вървим по него с Най-добрите, а историята ни ръкопляска.

За какво ни е тогава втори маршрут, за какво ни е резервен план – вече нищо не може да се обърка. Изобщо кога някога нещо се е обърквало, че точно сега да сме в грешка. А тези, които се опитват да мътят чистите либерални води – те ще бъдат заклеймявани и осмивани,

докато се превърнат в най-голямата обществена срамотия

Всъщност единствената възможна срамотия в цялата оргия.

Мисля, че сбъркахте и прекалено леко се отнесохте с тях. Единствено заради тях не трябваше да се отменя смъртното наказание, а с децата им да се направи нещо, докато са още ситни. Защото времената могат да се сменят и те да тръгнат да си отмъщават, а има за какво да отмъщават.

Но истинският евроеничар никога не е вярвал, че ще доживее различно от сегашното време. Та той нали е от Добрите, нали е от правилната страна на историята, нали историята е предопределена в негова полза.

Краят на либералната оргия, в която всеки от световен кол и въже го поставяше на държавата, а после я съдеше за изнасилване – този край вече не е от репертоара на предсказанията на новата Ванга.

Той и никога не е бил, но добрият и примерен еничар никога не е имал мярка за историчност и затова не можеше да го допусне. Затова и се присмиваше на всички, които го предупреждаваха, че трябва да има сигурен план за бягство. Понеже нищо не се знае, понеже никой не знае какви времена предстоят, но каквито и да предстоят,

винаги е по-добре да имаш по-малко врагове

Писал съм го и преди – ще настъпят часове, когато ще трябва да се спасявате за минути и няма да знаете къде да отидете, няма да има къде да скриете кожите си. И сега, когато започна да мирише на такива времена – би трябвало да съм на върха на злобарството.

И може би съм наистина там, но със сигурност не чакам с нетърпение поредния исторически ден за поредното ни разчистване на сметките. Защото останаха прекалено малко животи по собствената ни земя, за да ги намаляваме с още.

Поне това можем да си го спестим, след като и без това няма да измислим колективен житейски план за след края на либералната оргия. Но и евроеничарите трябва да помогнат – повече не трябва да придирят на никого, че е ксенофоб, битов фашист, хомофоб, и да искат от него да разквартирува половин Африка в родното си село.

Поне за толкова трябва да им е останал акъл. Или по-скоро – поне за толкова трябва да е започнал да им идва акълът.

Махмурлукът ни е тежък, а разчистването на сметките е особено унизително!

Калин Руменов, Новинар

http://novinar.bg/

More in Коментари

maxresdefault

Коментар: Слава Богу, Хазарта е избран, ще има да папка. Вече изтрих всички албуми на “Ъпсурт”

юни 11, 2024
1134646

Какво значение има, че 147 страни, членки на ООН, вкл. България, са признали Палестина?! Цецка не го знае и не се интересува

май 29, 2024
large_ce8c1e7c542819639b31c5c9ee261eb8

Опасно близо: На 23 май Европа е била на ръба за задействане на ядрената защита на Русия

май 29, 2024
chukov

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари…

май 28, 2024
treta-kolaj

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

май 27, 2024
марко

Столтенберг бълнува за войски в Русия. Този побъркан човек е подкрепян от най-глупавия лидер в Европа Макрон. Да гласуваме срещу тях!

май 27, 2024