Политика

Шефката на НАП: Постигаме забележителни резултати, министър Горанов иска от мен решения, а не оставка

Шефката на НАП: Постигаме забележителни резултати, министър Горанов иска от мен решения, а не оставка

 

 

галия455a843ac_galia_dimitrova_12

 

„Трудно събираме ИТ специалисти с необходимата квалификация“. Това призна на брифинг директорът на агенцията Галя Димитрова, предаде Нова тв.

 
„Признавам, че не сме били достатъчно внимателни. Нашият стремеж беше да предоставяме все повече електронни услуги на все повече хора, за да могат да изпълняват задълженията си по-лесно, но подценихме баланса между достъпност и сигурност”, каза още тя.

 

 

Това, което иска Владислав Горанов от мен е решения, а не оставка. Разговаряла съм многократно с него, оставката е най-лесното нещо, каза още Димитрова в отговор на въпрос дали ще подаде своята оставка. Тя не отговори на въпрос дали лично има вина.

 
„Обмисляме, че тази дейност – поради спецификата си, би могла да бъде аутсорсвана”, обяви тя. Освен това вече се работи по създаването на нова ИТ инфраструктура.

 

 
„НАП е постигнала и постига забележителни резултати. Няма друга агенция по приходите в европейски мащаб , която е да е увеличила три пъти приходите си”, каза още Димитрова.

 

 

 

По думите й ръководителят на звеното за информационни системи в НАП е подал оставка по нейно искане. Поискала е да освободи поста си и отговорният ръководител на ИТ сигурността.

 

 

Припомняме, че Димитрова не прекрати отпуската си след избухването на НАПгейт, а след връщането й на работа заяви: „Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план”.

 

19 минути, Епицентър

 

Политика

More in Политика

корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024