Русия

Захарова: Западните медии се боят да показват истинския живот в Крим!

Захарова: Западните медии се боят да показват истинския живот в Крим!

захаравоаorujie

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви в сряда (6 юли), че редица западни медии са отказали да се включат в престура на Крим заради нежеланието си да покажат нормалния живот в републиката, където няма нито гета, нито нарушения на човешките права, съобщи RT.

„Защото, ако дойдат тук, няма да могат да направят репортажи за гета, за побой над хора и тотално нарушение на правата и свободите на хората. Ще им се наложи да покажат живота, а животът е такъв, какъвто е. Ще им се наложи да покажат онова, което от гледна точка на западното общество не съществува. А именно: нормален живот на полуострова със своите плюсове, минуси, ежедневни тревоги, радости, цели, задачи и преодоляване на възникващите проблеми. А това изобщо не влиза в плановете на западния мейнстрийм“, каза Захарова.

Захарова коментира посещение в Крим на група чуждестранни журналисти (около 15 души), организирано със съдействието на информационния отдел на руското външно министерство. В сряда те разгледаха Керченския мост, а след това предстои да посетят „Артек“. В четвъртък след брифинг в министерството на външните работи те ще посетят Черноморския флот и ще се срещнат с администрацията на полуострова.

Според Захарова „много от чуждестранните журналисти с радост се съгласиха да дойдат“. „Действително, имаше и такива, които се съгласиха с радост, а след това по някакви причини се отказаха – може би редакционната политика не им е позволила“, допълни говорителят.

Руски дневник

http://bg.rbth.com/news/2016/07/06/zaharova-zapadnite-medii-se-boyat-da-pokazvat-istinskiya-zhivot-v-krim_609285

More in Русия

bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024