Русия

Москва може да спре да сдържа армията на ДНР, ако провокациите на Киев към Крим продължат!

Москва може да спре да сдържа армията на ДНР, ако провокациите на Киев към Крим продължат!

ДНР20160815.tjrgrwcinoМного лоша новина за Киев! Опълчението на ДНР и ЛНР са в състояние за два месеца да стигнат Киев, като по пътя ще им помагат самите украинци!

Москва не разглежда масираните военни удари по Украйна като отговор на опитите на Киев да извърши диверсии в Киев, обаче може да използва други лостове за промяна на ситуацията в „незалежна” Украйна, съобщи „Русская весна”.На първо място става дума, че Русия може да престане да сдържа действията на Армията на ДНР, като я остави да реагира адекватно „на непрекъснатите артилерийски обстрели на украинските силовици”, заявил за „Ведомости” източник близък до ръководството на ДНР.

Той уточнил, че такова „сдържане” вече е прилагано през пролетта на 2016 г., след като украинската армия започна да заема неутралната зона, разположена между линията на съприкосновение на страните.

В края на юли т. г. държавният глава на републиката Александър Захарченко даде интервю за японския национален в. „Майнити симбун“, в което заяви, че има намерение на спазва Минските споразумения за прекратяване на огъня, подписани през февруари 2015 г. Но от друга страна, той предупреди украинските власти, като заяви, че в случай на мащабно настъпление на Въоръжените сили на Украйна, опозиционните войски ще контраатакуват и ще стигнат до Киев.

Нека припомним, че летището в Донецк си е в ръцете на опълчението! Мариупол не беше превзет, точно защото Москва спря настъплението на Опълчението, за да се подпише МИНСК 2!
БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/436841

More in Русия

Image_17909992_40_0

Технократ без ден в армията поема руските войски от Шойгу

май 13, 2024
bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024