ОБЩЕСТВО

Протестиращи обмислят разширяване на стачките и затваряне на нови кръстовища в столицата

Протестиращи обмислят разширяване на стачките и затваряне на нови кръстовища в столицата

 

54388381_304

 

 

 

 

На 46-ия ден от протестите стачкуващи в столицата заявиха пред БНР, че се обмисля разширяване на периметъра на действията им. Те коментираха, че е възможно да затворят още ключови точки в София, съобщава Фактор.бг.

 

 

 

 

Припомняме, че към този момент са блокирани кръстовищата до Софийския университет, пл. Орлов мост и т.нар. „триъгълник на властта“. Засега организаторите на протеста не са коментирали подобни идеи.

 

 

 

 

През вчерашната вечер на протестите сред основните теми беше изказването на Цвета Караянчева, която ги ядоса с констатацията, че шествията намаляват и младите хора се разотиват.

 

 

Според демонстрантите винаги ще има подобно говорене, което обаче трябвало да се игнорира.

 

 

 

 

На законен контрапротест на който се бяха събрали около 40 души, на бул. „Ситняково“ пък беше поисана оставката на Румен Радев заради това, че вместо да обединява, разделя народа и е изправил българи срещу българи.

 

 

 

Протестиращите поискаха още премахването на палатковите лагери от центъра на столицата, тъй като заради 50 души на практика страдат стотици хиляди.

 

 

 

 

Очаква се утре да се проведе поредната акция от т. нар. серия „изненада-блокада“. Все още не се знае коя сграда ще пострада и ще бъде замеряна с яйца и домати. Последно в петък протестиращите направиха „омлет“ върху БНТ и отново поискаха оставката на директора Емил Кошлуков.

 

Фактор, Епицентър

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

chukov

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари…

май 28, 2024
treta-kolaj

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

май 27, 2024
румен

Радев: Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната. В ход е ескалация

май 27, 2024
столт

Столтенберг от София: НАТО няма да участва във войната в Украйна, войски няма да пращаме

май 27, 2024
марко

Столтенберг бълнува за войски в Русия. Този побъркан човек е подкрепян от най-глупавия лидер в Европа Макрон. Да гласуваме срещу тях!

май 27, 2024
глава

Главчев ще разговаря на 4 очи с шефа на НАТО Столтенберг, военният Запрянов обяви България за „щит срещу руската заплаха“

май 26, 2024