Политика

Цинична класация на „Билд“: София – най-опасен град в ЕС заради…протестите!

Цинична класация на „Билд“: София – най-опасен град в ЕС заради…протестите!

20160329.anpwqwpdty

Не си мислете, че Брюксел или Париж са по-опасни… Не, най-опасен град в ЕС бил нашата София, но не заради пришълци, престъпност и атентати, а заради честите протести на гражданите. Цинично, но факт!

Броени дни след кървавите терористични атентати в белгийската столица американската консултантска компания „Мърсър“ представи годишната си класация за безопасността и качеството на живот в 230 града по целия свят, пише германският вестник „Билд“.

Въпреки че е съставен преди екстремистките нападения в Брюксел, списъкът включва 17 населени места в Европа, които са определени като рисковани за живеене. Германските градове не са сред тях.

Оказва се, че най-опасните градове на Стария континент са Киев, Белград и София, като българската столица заема първо място в рамките на Европейския съюз. Оценката е направена на база критерии като ниво на престъпност, вътрешна стабилност, държавна полицията и правосъдие, геополитическата ситуация със сигурността.

Украинската столица попада на първо място в класацията заради военните действия, които се водят в източната част на страната, докато Белград е сочен като втория най-опасен град заради вандализма и кражбите. Негативите за София идват най-вече заради бунтовете и протестите, които измъчват често най-бедната държава в ЕС.

Столиците на Румъния и Хърватия заемат съответно четвърта и пета позиция, следвани от градовете на балтийските държави.

Във Франция, Белгия и Германия от бежанците и терористите е мазало, ама пак нас ни издокарали до последното място… Очевидно неадекватна Европа продължава да се самозакопава.

Източник: 24 часа

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024