Политика

Безобразие! Хрантутници на Сорос искат 1 млн. годишно и от държавата!

Безобразие! Хрантутници на Сорос искат 1 млн. годишно и от държавата!

НПО20160407.pkrknrlqle

Наглостта на НПО-тата, които са на хранилка на Сорос, не знае граници. Крайно време е разните центрове за изследване на демокрациите и други подобни, които обслужват само чужди интереси, да бъдат забранени! Но не би – вместо това, те стават още по-нагли!

Неправителствени организации искат държавата да им отпуска по 1 милион лева годишно, съобщава Епицентър. бг. НПО-ата, които се финансират основно от фондации като „Америка за България” и „Отворено общество“, пробват да прокарат лобистка поправка в Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Тя е внесена вчера в деловодството на парламента от Гроздан Караджов от Реформаторския блок и няколко народни представители от ГЕРБ.Скандалното в случая е, идеята е лансирана преди 2 седмици от Любен Панов от организацията „Български център за нестопанско право”.

Припомняме, че НПО-ото получи 885 360 лв. от прословутата фондация „Америка за България” именно за създаване на структура към изпълнителната власт и от години прави опити да влияе върху определени решения на правителството. Отпуснатият грант е за „цялостна програма за изграждане на капацитет за организациите на гражданското общество в областта на набирането на средства от индивидуални и корпоративни донори, както и развиването на институционален капацитет”.

Според внесените поправки в Закона за юридическите лица с нестопанска цел, Съветът за гражданско развитие ще бъде структура към Министерски съвет. Членове ще бъдат 14 избрани представители на НПО-ата, а председател – вицепремиер, който обаче няма да има право на глас при вземането на решенията. Именно тези 14 души от неправителствения сектор ще разпределят годишно по 1 милион лева пари на българските данъкоплатци. По последни данни в България има над 40 000 НПО-та и запознати предполагат, че Съветът към Министерски съвет се прави, за да могат определени фондации да си осигурят и държавно финансиране.

Пред Епицентър. бг Гроздан Караджов заяви, че не вижда нищо лошо в това властта да подпомага дейността на неправителствените организации. „Аз съм сред вносителите на промените, работата на сектора трябва да бъде подпомогната”, каза той. Караджов е убеден, че разпределението на милиона ще бъде определени критерии.

Когато обаче неправителствена организация /НПО/ е на държавната хранилка, тя вече е правителствена организация /ПО/, т.е. напълно излишна структура, паразит на гърба на данъкоплатците.

Източници: Епицентър, Блиц

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024