ОБЩЕСТВО

Чиновник на Калфин нарече протестиращите майки „кухи лейки“!

Чиновник на Калфин нарече протестиращите майки „кухи лейки“!

балониImage_5413776_308_0
Чиновник от Министерство на труда и социалната политика бе заснет да нарича майки на деца с увреждания – „кухи градински лейки“, по повод вчерашния им протест.
Вчера стотици родители на деца с увреждания от цялата страна протестираха в София с искане за адекватна помощ. Повечето майки, облечени в черно, носеха черни балони.

На скандалното видео, което бе разпространено в социалните мрежи, е заснет разговор между служителя на МТСП и един от участниците в протеста, чийто брат е инвалид. Той пита дали министър Ивайло Калфин ще е в сградата на ведомството по време на протеста, а чиновникът му отговаря, че социалният министър в сряда е зает плътно – първо на заседанието на Министерски съвет, а след това и в парламента, където има блиц контрол.

Ще предадеш на този, който ви организира протест, че е кух като градинска лейка. В сряда протест не се прави! Първо има МС, после блиц контрол в парламента. Никой не може да си позволи лукса да не отиде, нито на едното, нито на другото. Организаторът им е просто куха градинска лейка„, казва чиновникът.

Една от организаторките на протеста е Ина Маринова, която е майка на 14-годишната Вики, болна от детска церебрална парализа.

Не знам дали сме кухи или запълнени лейки, но защо трябва да сме някакви, за да си търсим правата. За мен това е крайно неуважително, защото ние не сме някакви организации. Ние, организаторите, сме обикновени майки, родители на деца с увреждания. Но имаме права, искания и проблеми, които те трябва да решават. Аз не се чувствам обидена, по-скоро ми е смешно, но министър Калфин трябва да се чувства засрамен, защото това са служители, които той е назначил„, категорична бе Маринова, цитирана от bTV.

Тя допълни, че за една година след предишния им протест през април 2015 г. нищо не се е променило за родителите с увреждания.

калфинc96cdac2e33f37fa0e1b1c1aa65cb891
Днес стана ясно, че Калфин бично се е извинил на майките с увреждания. Той съобщи и името на арогантния служител –Славчев. Калфин заяви: „Искам да започна с извинение към организаторите и всички, които са се почувствали засегнати”. Той посочи, че Славчев отговаря за сигурността и контрола в министерството.

„Извинявам се действително от сърце. Това е абсолютно ненормално и не е поведение, което ще допусна в министерството”, каза Калфин. Той поясни, че не се е срещнал с майките, защото в сряда по закон трябвало да бъде в парламента и на Министерски съвет. „Днес ще се видя с представители на протестиращите и ще се чуем”, обеща той.

Министърът каза още, че срещу на въпросния служител Славчев ще бъде наложено наказание. „Има процедура, която ще бъде задействана. Подобно отношение от служители в министерството няма да допусна”, заяви той.

Източник: Dir.bg, bTV

More in ОБЩЕСТВО

път пари

1 млн. тръгват на път за празниците, ето колко средно излиза нощувката на човек

април 28, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
a29abb95a1c822f1d9f2cfddcaf0989f

Над 3 млн. българи едвам свързват двата края

април 27, 2024
8ab28cea1_pacov

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 година

април 26, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024