Тероризъм

Руски пилот: На борда на египетския самолет е имало бомба!

Руски пилот: На борда на египетския самолет е имало бомба!

ruski-pilot-smqta-che-na-borda-na-egipetskiq-smaolet-e-imalo-bomba-376090

Заслужилият пилот на Русия Юрий Ситник е убеден, че зад изчезването на египетския пътнически самолет А320, стоят терористи. „На борда му е имало взривно устройство”, коментира пред ren.tv пилотът с дългогодишен стаж.

„Става въпрос за обикновен пътнически самолет с обичайни маршрути. Той е минал през териториите на Гърция, Турция, Израел. Не е самолет, който да влиза в някакви военни действия. Вероятно се касае за някакво взривно устройство, заложено на борда. Може да е имало малък пожар в багажното отделение, нещо е станало, дребен инцидент. В днешно време терористите са грамотни, така могат да нагласят нещата, че голям инцидент да изглежда като пропуск, като неизправност на самолета”, коментира пилотът.

В момента самолети на египетските ВВС издирват отломки от падналия на около 80 км от египетските брегове самолет. Към спасителите са се включили и два самолета на Гърция, които оказват помощ.

Междувременно в Интернет вече се появиха снимки на един от пилотите на разбилия се в Средиземно море Airbus A320 на Egypt Air. Разпространяват се и снимки на стюардесите, които са били на борда на лайнера, за който очевидци твърдят, че са видели как избухва в небето.

Екипажът се е състоял от 2 пилоти, 5 стюарди и стюардеси и 3-ма охранители, информира Си Ен Ен.

стюардеса20160519.rwixrjvjsj
Първият пилот на самолета и бил с богат опит – 6275 часа летателно време, като от тях 2101 са преминали на борда на А320. Вторият пилот е имал 2766 часа във въздуха. Машината е била произведена преди 13 години.

Междувременно стана ясно и от кои държави са пътуващите на борда на полет MS804: 30 души от Египет, 15 от Франция, и по 1 от Великобритания, Белгия, Ирак, Кувейт, Саудитска Арабия, Чад, Португалия, Алжир, Канада, Судан. Отделно от тях са десетимата членове на екипажа.

Пътнически самолет на EgyptAir, изпълняващ полет от Париж за Кайро, изчезна от радарите тази нощ. Смята се, че е паднал в Средиземно море. Издирвателно-спасителните служби на Египет усилено работят по установяване на обстоятелствата, свързани с инцидента. По данни на египетски медии на борда на самолета е имало три деца, сред които и бебета. Пътниците са били от Англия, Египет, Франция, Саудитска Арабия и Ирак.
Източник: Novini.bg, Блиц

http://www.novini.bg/news/

 

 

More in Тероризъм

big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
big_19f0

ЦРУ: Иранските спецчасти Кудс са подготвяли атентат в България

август 26, 2021
79c5142be0385a6b93328f6a6fe75f6c

Виена под прицел – 6 атаки на снайперисти в центъра (ВИДЕО+СНИМКИ)

ноември 2, 2020
nica_4

Стана ясно кой е терористът от Ница, убил трима и обезглавил жена в катедралата Нотр Дам

октомври 29, 2020
php6izf99_800x

Появи се СНИМКА на младежа, набеден за терорист, подготвял атентат в Бургас, бил е голям шампион, но…

юли 1, 2020
bunovo

Навършват се 35 гoдини oт aтeнтaтa нa гaрa Бунoвo

март 9, 2020