Коментари

!!! Това е статус, с който искам да се допитам до вас за нещо важно!

!!! Това е статус, с който искам да се допитам до вас за нещо важно!

me

Предварително се извинявам за необичайния начин на това допитване. Можех просто да си го напиша на стената във фейсбук и да изчакам реакциите ви. Но така ще стигне до повече хора. Та за какво иде реч?

Все по-често срещам по форуми и социални мрежи едно откровение, звучащо и като послание, което изглежда така: “ Ще гласувам за онзи политик, който има смелостта да предизвика референдум за членството на България в ЕС и НАТО. Особено НАТО! Има ли такъв?“

И веднага уточнявам – не става дума за политик, който се позиционира ЗА  или ПРОТИВ! Иде реч за такъв, който „има топки“ в преносния смисъл, а и в буквалния, и му стиска да се изправи срещу статуквото. Просто да поиска допитване до народа по въпроса. ТОВА БИ БИЛО ДОСТАТЪЧНО! Защото се оказва, че именно членството ни в ЕС и НАТО в момента създава едни от най-големите дилеми, спорове, дискусии и водораздели сред обществото,  колкото и да се мълчи по темата. А изглежда е най-важната, май?!

Тя, оказва се, просто е тема табу за влиятелните ни действащи политици! Те, горките, всички са „в играта“, защото знаят, че ако опитат да скочат напреки и да тръгнат срещу течението, ще изпаднат от нея. О, да, критикуват, карат се, театрално създават различни „кризи“, но в крайна сметка всичко да си остане в рамките на сегашното ни дередже.

Сред моите над 4 600 приятели и последователи в листата ми във ФБ има доста представители на този елит – политици, бизнесмени, политолози, социолози, интелектуалци, колеги-журналисти – затова съм сигурен, че това мое питане ще стигне до повчето от тях. Ще ми се да не останат и този път безмълвни!

Давам си сметка също, че за мнозина от вас членството ни в ЕС и НАТО е предопределено завинаги, необходимо и жизнено важно, тъй както бяха „слънцето и въздухът за всяко живо същество“ навремето.

С такива не бих спорил и на никого не препоръчвам. Безсмислено е!

И пак уточнявам и дебело подчертавам, за да избегна последващи спекулации и подмятания:

  • Лично аз нямам намерение да ставам политик
  • Не работя за накакъв конкретен друг политик по поръчка и не правя допитването за него, правя го за себе си от чисто любопитство – човешки и професионално, защото ми писна. Както е писнало на мнозина.
  • Не ми плащат за този статус руското посолство и Путин, както биха реагирали със своята първосигналност психодесни люде…
  • … каквото друго се сетите. Смятам, че темата е достатъчно сериозна и опитите да се отклони вниманието с дребнави заяждания са излишни

Та отново се връщам на въпроса: Има ли политик/политици у нас, който да поиска референдум за членството на България в ЕС и НАТО?

Камерън вече го направи за Великобритания. Сигурен съм, че ще го последват и други. Но това е в Европа, където вече думата „референдум“ звучи доста опасно. У нас – направо ужасяващо.

Ако има такъв, аз лично бих гласувал за него. А вие?

Валентин Георгиев

 

More in Коментари

phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024