Европа

Уесли Кларк превъртя, плаши Европа с руски ядрен удар, но „НАТО няма да се предаде“!

Уесли Кларк превъртя, плаши Европа с руски ядрен удар, но „НАТО няма да се предаде“!

20160508.fvzdrxhhvz
Русия греши, ако очаква САЩ да се предадат при хипотетичен конфликт, след като Москва извърши ядрен удар, „да речем срещу Варшава“, каза пред Си Ен Ен (CNN) пенсионираният американски генерал Уесли Кларк, цитиран от RT. Според него при подобен сценарий Вашингтон ще предприеме ответни мерки. „Едва ли има риск Русия да извърши изненадваща атака утре, но Русия инвестира в „цял нов набор от военно оборудване“ и има „абсолютно нова доктрина“, заяви Кларк.

„Те използват ядрени оръжия във военните си учения като средства за деескалация на конфликти, сякаш могат да изстрелят ядрено оръжие да речем срещу Варшава и тогава НАТО да си каже: „О, боже, не знаехме, че наистина го мислехте“, обясни той. „И след като изстреляхте ядрено оръжие срещу нас – ние се предаваме“. Те така мислят, така практикуват“, продължи генералът и отбеляза: „Правят голяма грешка, защото нещата няма да се случат така. Тогава ще отвърнем“.

В същото време според Кларк в момента няма „световна война“ и няма и да има, защото „днес няма Желязна завеса, въпреки усилията на Путин да я върне“. „Не може да го направи“, заяви Кларк, защото Русия е свързана със Запада „с облигации, инвестиции, дългове и пътувания“.

В петък говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия не представлява заплаха за никого и търси взаимоизгодно сътрудничество с оглед на интересите на всички партньори, припомня „Взгляд“. В същото време обаче той даде да се разбере, че действия, които пряко или потенциално биха застрашили националните интереси на страната, не могат да бъдат оставени без внимание.

ОТ КОМЕНТАРИТЕ В МРЕЖИТЕ ПЪК Е ВИДНО:
И защо САЩ смятат, че ядреният удар ще е срещу Варшава,….а не срещу Вашингтон или Ню Йорк?!?
Държавите, които се съгласят да разположат ПРО на територията си, което служи ЕДИНСТВЕННО за защита на САЩ, при ядрен конфликт, ще отнесат първите ядрени удари от Искандер, които не могат да бъдат спрени от ПРО.
Тоест, държавниците разполагайки ПРО на територията си се явяват национални предатели, към собствените и народи и грои за държавата САЩ. Ще умират техните народи, вместо американци, или по скоро за да намалят загубите на великата американска нация.
Наш Плевнелиев е светъл пример. Но при едно такова положение, нали се сещаш, че той ще е напуснал България и ще останем аз и ти.
НАТО няма да се предаде, НАТО ще…се насере
Източник: Руски дневник

More in Европа

санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024