Европа

Агитират за Брекзит с пияния Юнкер, който пошляпва евролидери! (видео)

Агитират за Брекзит с пияния Юнкер, който пошляпва евролидери! (видео)

юнкер57541982c46188be718b45a8

Популярното отпреди година клипче с президента на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на миналогодишната среща на върха на ЕС, в което е в особено развълнувано състояние, предизвика окъсняла бурна реакция в социалните мрежи, само няколко седмици преди британците да решат дали ще останат в съюза.

Записът показва неконвенционалните дипломатически маниери на Юнкер по време на срещата на върха на Източното партньорство, провела се на 21 и 22 май 2015 г. в латвийската столица Рига. Въпреки че клипчето бе публикувано още миналата година, то привлече вниманието на публиката едва през последните няколко дни.

Видеото показва Юнкер заедно с Доналд Туск, който оглавява Европейския съвет, и латвийския министър-председател Лаимдота Страуюма. Жан-Клод Юнкер прави няколко приятелски жеста, които изглеждат прекалено неуместни за случая.

Той шляпва през лицето няколко европейски лидери, други целува по бузата. Юнкер моли един от гостите да се наведе, за да целуне плешивата му глава. С други двама делегати той сравнява цвета на вратовръзката си. Също така отправя шеговит упрек към гръцкия министър-председател Алексис Ципрас, че не носи такава.

Юнкер посреща испанския външен министър Хосе Гарсия-Маргайо и Марфил с козируване. Смутеният политик, който няма военно минало, непохватно отвръща на поздрава.

По-ранните медийни репортажи за приповдигнатото настроение на Юнкер по време на миналогодишната конференция се фокусираха върху начина, по който той посреща унгарския министър-председател Виктор Орбан: „Диктаторът идва”. Орбан е известен с евроскептичните си възгледи и е обвиняван от критиците, че потъпква демократичните ценности.

Отдавна се говори, че председатерят на ЕК е алкохолик и че често демонстрира неуместно поведение на публични места. Когато бе номиниран през 2014 г. „Файненшъл таймс” се пошегуваха: „Вероятно следващият президент на ЕС може би има един от онези лозунги на стената в кабинета си – ‘Не е нужно да си пиян, за да работиш тук, но помага.’”

По последни проучвания във Великобритания нагласите за напускане и оставане в ЕС са „на кантар“ и абсолютно непредсказуеми като резултат.

Изнточник: FBR.bg

http://www.fbr.bg/read.php?n=59664

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024