Русия

Москва изумена от усилията на НАТО да засече руска подводница, плуваща над вода!

Москва изумена от усилията на НАТО да засече руска подводница, плуваща над вода!

подводница1465460568-1

Министерството на отбраната на Русия изрази недоумение от британската реакция на медийни съобщения за засичане на руска подводница, преминаваща през Северно море и Ламанша. Москва е изненадана, че британският кралски военен флот е издирвал руска подводница, пътуваща явно на повърхността през Ламанша. Нещо повече – „Старий Оскол“ била приветваствана от преминаващите търговски кораби, предаде ТАСС.

„В руското военно ведомство са изумени, че за откриването на подводница, движеща се на бавен ход в надводно положение, съпроводена от буксирен кораб, се оказаха необходими съвместни усилия на британските ВМС и на съюзниците от НАТО“, се казва в комюнике на министерство.

„Би било странно, ако кралският ВМФ и натовските съюзници не бяха забелязали подводницата, още повече, че преминаващите насрещно и паралелно търговски кораби от различни страни по стара морска традиция приветстваха нашите моряци в Баренцово, Норвежко и Северно море по време на няколкодневния преход“, отбелязва ведомството.

Дизелово-електрическата подводница „Старий Оскол“ след изпитания в Балтийския и Северния флот на Русия е в планов преход към постоянната й дислокация в Черноморския флот.

Подводницата се движи на собствен ход в надводно положение, съпроводена от буксирния кораб „Алтай“, допълва ТАСС, цитирайки пресслужбата на военното министерство.

Дали пък нямаше да им е по-лесно на НАТО, ако подводницата летеше във въздуха?:)

Подводницата е плувала по повърхността в очевидно не боен режим но въпреки това смелите НАТОВСКИ войни са веели бели знамена, пълнели са памперсите и са писали рапорти за напускане …………

Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/418668

More in Русия

bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024