Европа

Оспорван финал! Лондон и Шотландия остават, Англия и Уелс – категорично за напускане на ЕС!

Оспорван финал! Лондон и Шотландия остават, Англия и Уелс – категорично за напускане на ЕС!

epa05384923 The British flag is displayed on the facade of the Palace of Culture and Science in Warsaw, Poland, 22 June 2016. Britons will vote on whether to remain in or leave the European Union (EU) in a referendum on 23 June.  EPA/Jacek Turczyk POLAND OUT

Драматични обрати излизат всеки час с преброяването на гласовете „за“ и „против“ напускането на Великобритания на ЕС от вчерашния референдум. Все пак, каквито бяха повечето прогнози, с тънка разлика в сферата на статистическата грешка засега водят привържениците на оставането.
  Първите частични резултати посочиха обратното. Към 05:00 часа бълг.вр. Би Би Си показа резултати, които сочат леко предимство за искащите да виждат страната си свързана с ЕС. Шотландците се обявяват за запазване на силните връзки с Европейския съюз, а очакваните резултати от централните части на Лондон вероятно ще натежават също в тази посока. Привържениците и противниците на излизането на Великобритания от ЕС са наравно при преброяването на гласовете от референдума от четвъртък.
През времето до 05:30 часа българско време евроскептиците и адептите на евроинтеграцията се редуваха по няколко пъти начело с прибавянето на резултатите от поредния избирателен район. Засега нито една от двете страни не успява да излезе по-категорично напред.
Междувременно се очертава, както се очакваше, значителна разлика в предпочитанията на шотландците и англичаните. Като региони – в ЕС искат Шотландия, Северна Ирландия и преброените досега общини на Лондон. Най-много за ЕС са в Шотландия, след това – в региона на Лондон.
Северна Ирландия също иска ЕС. Против са в големи части на Англия и части от Уелс. В Ливърпул гласуваха за оставане в ЕС.
Очевидно ще бъдем свидетели на оспорвани резултати до последно…
БГНЕС

Прочети още на: http://www.bgnes.com/sviat/evropa/4439811/

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024