Политика

Митов пред Лавров: Искаме руски газ, за да станем хъб в региона! НАТО ще ни пази в Черно море!

Митов пред Лавров: Искаме руски газ, за да станем хъб в региона! НАТО ще ни пази в Черно море!

mitov-lavrov-255735-810x0

Пълна неадекватност, гарнирана с клишета и политика, творяща глупост след глупост! Този човек не е ясно за какво му плащат – неговото министерство се ръководи от чужбина. Каквото кажат от там – това става.  Интресно с какви очи въобще се явява пред Лавров за да моли за газ, при положение, че в главата му дрънчи НАТО-вско оръжие срещу „агресивната Русия“?

„България винаги е била водещ фактор за засилване на сътрудничеството в черноморския регион. Винаги ще подкрепяме проектите и идеите, насочени към постигане на ползотворни и ефективни резултати за региона“. Това заяви външният министър Даниел Митов по време на 34-ата сесия на Съвета на министрите на външните работи на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, която се проведе в Сочи, съобщава пресслужбата на българското външно министерство. 

„ЧИС трябва да запази ролята си на регионална платформа за икономически диалог между държавите членки и да засили капацитета си при реализирането на значителни съвместни проекти“, заяви още българският първи дипломат. По думите му стабилността и сигурността в региона на Черно море могат да се засилят чрез ефективното прилагане на икономическите инструменти на ЧИС и привличането на повече международни инвеститори.

По време на сесията Митов е провел двустранни срещи с колегите си от Руската федерация, Република Турция и Република Молдова.

Акцент в разговора между  Митов и руския му колега Сергей Лавров бе поставен върху „широк кръг въпроси на двустранните отношения, енергийните въпроси и теми от международния дневен ред“, гласи клишираното прессъобщение. „Двустранните ни отношения трябва да се развиват на базата на равнопоставеността и съществуващите обективни взаимни интереси, независимо от противоречията в някои области“, посочил Митов.

Относно енергийните въпроси българският външен министър изразил задоволство от съществуващата към момента сигурност на доставките на руски природен газ за България и преноса му към Турция, Гърция и Република Македония. „Очакваме, че редовните доставки за България и Балканите ще продължат. Националните ни усилия са насочени към превръщането ни в газоразпределителен център в региона. В тази връзка разглеждаме доставките и на руски газ като потенциален източник за неговото захранване. Българското правителство има интерес от това да бъдат преодоляни различията и в крайна сметка, каквото и да се прави за в бъдеще между Руската Федерация и ЕС по енергийна линия, то трябва да бъде стриктно съобразено с европейското законодателство и правила“, заявил министър Митов.

Отношенията между НАТО и Русия също бяха сред темите на разговора. 

„Натовските учения в Черно море са в интерес на българската отбрана и повишаването на нейния капацитет“, коментира Даниел Митов. По време на разговора между двамата стана ясно, че развитието на сътрудничеството в областта на туризма има приоритетно значение за България. „Русия е един от основните туристически пазари за страната ни. След две поредни години на значително намаляване, приветстваме увеличаването на броя на руските туристи през 2016 г.“, заяви министър Митов.

В рамките на 34-ата сесия на Съвета на министрите на външните работи на ЧИС Даниел Митов се срещна и с външния министър на Република Турция Мевлют Чавушоглу. Във фокуса на разговора са били отношенията между ЕС и Република Турция и споразумението за реадмисия.  Митов посочил, че ЕК води преговори с турското правителство, като българската страна държи изпълнението на споразумението да започне възможно най-скоро.

Министър Митов и министър Чавушоглу се обединили около мнението, че в периода до началото на прилагането от турска страна на споразумението ЕС-Турция, „доброто и ползотворно сътрудничество между България и Република Турция ще продължи, включително и по отношение опазването на общата ни граница“.

КОМЕНТАРИ ОТ ФОРУМИТЕ:

Като го гледам тоя се чудя да се смея ли да плача ли ?!? Неща да знам как се чувстват чуждите министри 🙂

добре де 🙂 тоя от къде го изкопахте бе хора ..книжен плъх да се занимава с отбраната ни 🙂

Ей, ненормалниците нямат свършване в тази държава, въпреки демографския срив!?
Какво ще си играйте само на учения? Почвайте войната!!
Ама малко поне изчакайте – да си приберат и Донбас!?

Момчето не е добре с главата, страда от остра форма на соросоизъм и няма да оправи отношенията с Русия! Ще стане по-зле

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024