Русия

Сергей Наришкин: Русия не застрашава, но е готова да отговори мълниеносно на всяка външна заплаха!

Сергей Наришкин: Русия не застрашава, но е готова да отговори мълниеносно на всяка външна заплаха!

narishkin

„Русия е готова за сътрудничество с всички страни за укрепване на международната безопасност, но също така е готова за мълниеносен отговор в случай на външна заплаха“, заяви в Североморск председателят на руския парламент Сергей Наришкин по повод Деня на Военноморския флот в неделя (31 юли), цитиран от ТАСС.

„Русия никого не заплашва, повтарям, никого не заплашва и е готова на сътрудничество с всички страни за укрепване на европейската и глобалната международна безопасност. Но ако в нездравите глави на някои политици в някоя страна или група от страни възникне лоша и смущаваща идея и бъдат предприети стъпки за реализация на тази идея, в отговор Русия ще бъде справедлива, мълниеносна и решителна“, заяви Наришкин.

В изказването си той посочи, че Северният флот на Русия е образец за съвременна военна мощ и гарант за безопасност на границите на РФ, гарант за безопасност на Северния морски път. „Северният флот е един от главните фактори за обезпечаване на ядрения паритет, а значи и за обезпечаване на мира на планетата“, каза председателят на Държавната дума на Русия.

В обращението си към моряците по повод Деня на Военноморския флот Наришкин напомни за подвига на северноморците в годините на Великата отечествена война. „Никога няма да забравим подвига на съветските моряци и нашите съюзници, които рискувайки живота си и загивайки са помогнали за приближаването на празника на великата Победа“, отбеляза политикът.

Руски дневник

http://bg.rbth.com/news/2016/07/31/narishkin-rusiya-ne-zastrashava-no-e-gotova-da-otgovori-mlnienosno_616701

More in Русия

FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024