Русия

Експерт разкри как Русия може да отговори незабавно на модернизираната ядрена бомба на САЩ!

Експерт разкри как Русия може да отговори незабавно на модернизираната ядрена бомба на САЩ!

 искандер1661401-3

Модернизирани ядрени бомби B61–12 ще бъдат на разположение на тактическата авиация на САЩ в Европа в началото на 2018 година, предадоха тази сутрин световните информационни агенции. Русия може да отговори достойно на тази стъпка по един начин сравнително лесен и бърз начин – оборудвайки оперативно-тактическите си ракетни комплекси „Искандер” с ядрени бойни глави. Това смята президентът на Академията по геополитически проблеми и д-р на военните науки Константин Сивков, съобщава „Русская весна“, предава Блиц. Националното управление по ядрена безопасност на САЩ (NNSA) официално обяви, че стартира техническа подготовка по производството на модернизираната атомна бомба B61–12.

„Самата бомба не се прави наново, модернизират се нейни различни детайли, в частност корпусът й се прави по-съвършен в аеродинамично отношение. Това няма да отнеме много време, максимум година и половина, и ще започнат доставките. Русия може да реагира само по един начин – да създаде ядрени бойни глави за ракетния комплекс „Искандер”, друг ефективен отговор просто няма”, каза Сивков.

Той добави, че B61–12 е тактически ядрен боеприпас, който се отличава с изключително голяма точност и отклонението му от целта не превишава няколко метра. По думите на експерта, новата разработка ще позволи ефективно нанасяне на удари по добре защитени командни пунктове, които могат да се изкарат от строя само с точни попадения на атомни бомби, тъй като се намират дълбоко под земята.

„Производството на тези бомби ще разшири съществено възможностите на тактическата авиация на САЩ по нанасянето на т.нар. обезглавяващи удари, т.е. по унищожаването на най-защитените ни командни пунктове. Предходните модификации на тези бомби в момента са в Европа и няма никакви съмнения, че модернизираната версия също ще бъде изпратена там”, подчерта Сивков.

Новината, че САЩ ще произвеждат модернизирана атомна бомба бе коментирана и от говорителя на руския държавен глава Владимир Путин – Дмитрий Песков. По думите му експертите трябва да дадат оценка на тези заявления. „Специалистите са длъжни да дадат необходимата оценка”, каза Песков, отговаряйки на въпрос заплашват ли плановете на Америка да създаде модернизирана ядрена бомба паритета в тази сфера.

SOSNovini

http://sosnovini.bg/

Русия

More in Русия

bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024