Коментари

Хайката за „нощни вълци“ роди още едно безумие: иска се оставка за икона!

Хайката за „нощни вълци“ роди още едно безумие: иска се оставка за икона!

След моторите-гранатомети на майката на Асен Генов и фантазиите на агента на ДС Илиян Василев, че руските рокери едва ли не превозват водородна бомба, изскочи още един спал на течение другар и  поиска оставката на Божидар Димитров с ултимативно писмо до премиера Бойко Борисов. Асен Генов и други от същото „село” споделиха поста.  Би било престъпление да отминат този бисер, след като дава възможност да покажат „по подходящ начин признателността си към американския народ“ за отпуснатите грантове.

Веселин-Желев

Веселин Желев /Veselin Jelev/ с писмо до  министър-председателя Бойко Борисов

„Господин Борисов,

Веднага уволнете Божидар Димитров от длъжността директор на Националния исторически музей. Не можеръководител на държавна институция да поднася подаръци на политически провокатори, близки до чуждестранен режим, а националната телевизия да съобщава това на всички данъкоплатци, които осигуряват заплатата на Димитров, бивш агент на Държавна сигурност. Българската държава беше достатъчно толерантна, за да позволи демонстрациите на т.нар. „Нощни вълци“, но представители на държавата да ги приветстват, минава границите на допустимото…Веселин Желев, Кореспондент на Клуб Z, Брюксел

Моля всички, които подкрепят призива ми към министър-председателя, да го споделят.”

……………

На първо четене се набива на очи думата „веднага”.  Дума от лексикалния резервоар на ръководната партийна номенклатура от така мразения от домораслите протестъри, видно и от г-н Желев,  комунистически режим.  „Веднага” оголва авторитарен характер, мечтаещ за собствен феод с крепостни, които да му чинят метани от сутрин до вечер.

Авторитарният характер не признава чуждо мнение, игнорира съществуването на други обществени маси и техните разбирания за допустимо и недопустимо; поставя себе си в центъра на събитията и историята, изисква светът да се движи по начертаната от него орбита. Той не допуска, че на неговото „не може“ някой има право да противопостави аргументи защо  “може“.

Казано по-простичко, подобно поведение се води патология, която съчетана с малко познания и  дистанционно програмиране за  посоки на  мислене, ражда агресия и низ от безумия.

В дипломацията подаръкът носи послание, скрит, но ясен подтекст. Известни са случаи в историята, когато само с подаръци управляващите елити на първо, и по-ниски равнища са си давали различни знаци:   ниво на доверие, намерения за бъдещи отношения, несъгласие с поведение или одобрение.  С подаръкът се дава информация, която при вербално общуване не може да се застъпи като елемент от разговорите по ред причини.

Божидар Димитров подари на „вълците” икона с портрета на кан Тервел.  Не на Иван Рилски, а на Тервел – спасителят на Европа от арабското нашествие. Руснаците имат високо и оправдано историческо самочувствие, но понякога, не само на тях, трябва да се подсказва, че ние също сме народ с история.

Казано още по-просто: нямаше да се налага Русия да ни освобождава от турско господство, ако през 8 век Тервел не беше спрял арабското нашествие към Европа. Руснаците са интелигентни хора и със сигурност ще проверят кой е Тервел, а те знаят и умеят да извличат правилните изводи от „четенето”. Посрещнахме ги с питка, но това не означава, че имаме манталитет на слуги от кухнята. Уважаваме и очакваме уважение. Това е подтекстът на подаръка.

Пояснението в случая е за пощръклялото „село”, което си мисли, че само защото е в Брюксел, може да ни прави съучастници  в селските си водевили. Хайде стига с тези грантаджийски номера, ДРУГАРЕ! Истерията ви отдавна премина границата на допустимото!

АВТОР: Новели  Зарева

Между редовете

http://mejdu-redovete.com/

Коментари

More in Коментари

phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024