Европа

Шулц иска Еврокомисията да се трансформира в правителство, подлежащо на контрол от ЕП!

Шулц иска Еврокомисията да се трансформира в правителство, подлежащо на контрол от ЕП!

768x432

Шефът на Европейския  парламент Мартин Шулц заяви, че  Европейската комисия трябва да се преформатира така, че да стане основа за създаването на „истинско европейско правителство”, предадоха информационните агенции.

Шулц коментира пред „Frankfurter Allgemeine Zeitung”, че такъв би трябвало да бъде изводът от решението за излизане на Великобритания от ЕС.

„Европейското правителство трябва да подлежи на парламентарен контрол от страна на ЕП и още една камара, който да включва представители на държавите.членки.” – допълва Шулц.

По думите му, подобно разпределение на властта е познато на  гражданите на отделните страни и ще направи политическата отговорност на ниво ЕС по-прозрачна за тях.

„Ако това стане, недоволството от страната на гражданите в ЕС повече няма да води до това съществуването на общността да бъде поставяно под съмнение по принцип. Напротив, гражданите ще могат чрез избори да заменят едно европейско правителство с друго.” – отбелязва Шулц.

Председателят на ЕП допълва, че срещу общността се отправят обвинения заради пропуски, за които в действителност са отговорни националните правителства. Той подчертава, че не става дума за „повече Европа”, а за това „ясно да се определи какво гражданите могат да очакват от ЕС в определени сфери.

Сега, според него, множеството процедури за вземане на решения са твърде сложни и непрозрачни за хората.

Той подчертава, че ЕС не бива да се намесва по въпроси, които могат да бъдат решени на регионално или на национално ниво. По думите му, Европейският съюз трябва да се съсредоточи върху въпросите, които страните.членки могат да решат само със съвместни усилия.

ОТ ФОРУМИТЕ:

Глупости на търкалета. 1. Белият дом назначава еврокомисарите. 2. Шулц се натиска целият европарламент да бъде на хранилка при Белия дом? Не е реално това. 3. Каквото и правителство на ЕС да се назначава от ЕП, държавите членки като Гърция, Португалия, Испания, България, Румъния, Италия все ще са недоволни и ще искат да напуснат проклетия ЕС! Този Шулц плава в някаква друга, извънземна реалност.

Примката се затяга.

News.bg

https://news.bg/int-politics/shults-evrokomisiyata-da-se-transformira-v-pravitelstvo-podlezhashto-na-kontrol-ot-ep.html

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024