Политика

Опашата лъжа: Българска фирма спечели конкурса за 10 двигателя МиГ-29! Фактите – КОНКУРС НЯМА!

Опашата лъжа: Българска фирма спечели конкурса за 10 двигателя МиГ-29! Фактите – КОНКУРС НЯМА!

ненчев5e_fqs9bb
Днес министър Ненчев заяви, че българска фирма е спечелила конкурс за доставка на 10 двигателя за МиГ-29.
Интересно как така говори министъра при положение, че конкурс не е проведен! И нищо не е обявено на сайта на МО, пише военният сайт ПАН БГ.
Ето какво ни отговориха от МО преди няколко дни…

МО ПРОТАКА БЕЗКРАЙ ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА РЕМОНТА НА МИГ-29. КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ОТ ПРИЗЕМЯВАНЕТО НА ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ НИ?
http://www.pan.bg/view_article-1-344077-MO-protaka-bezkraj-procedurite-za-remonta-na-iztrebitelite-MiG-29.html#sthash.abAI2sMW.dpuf 

Ненчев заяви това в авиобаза „Граф Игнатиево. Той съвсем преднамерено не посочи бройка, но каза, че тя е „много повече от това, което беше“, предаде БГНЕС.
„Не само, че не приземяваме българската авиация, а точно обратното“, каза Ненчев. Той припомни, че след няколко месеца ще получим последните два двигателя от Полша. След проведена обществена поръчка, в края на ноември или през декември ВВС ще получат още 10 двигателя.
Ненчев каза, че не знае коя е спечелилата поръчка фирма, но мисли, че е българска. Това според министъра на отбраната гарантира, че България самостоятелно може да изпълнява мисията по отбрана на въздушното ни пространство.
В коментар за оставката на командира на ВСС ген. майор Румен Радев Николай Ненчев заяви, че в нея има мотиви. „Единственият мотив, който е изложен там е несъгласие с промяната в Закона за отбраната и въоръжените сили, с която позволяване и други съюзни държави съвместно с нас да извършват охрана на въздушното пространство. Несъгласие с решение на Народното събрание, което лично мен ме плаши, всеки български гражданин трябва да приема законодателството такова, каквото е“, заяви министърът.
За това, че оставката на ген. Радев съвпада с номинацията му за президент на социалистите, Николай Ненчев коментира като срамно.
Днес премиерът Бойко Борисов, министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната Константин Попов посетиха специализирания учебен център край Црънча, където наблюдаваха демонстрации от военнослужещи на парашутни скокове, бойни техники и умения във връзка с изпълнението на Националния план за противодействие на тероризма. След това посетиха авиобазата край Граф Игнатиево.
БГНЕС, ПАН БГ

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024