ОБЩЕСТВО

Нечувано! Мигрантите в София ще стачкуват, искат къща за всяко семейство и по 500 евро на всеки! Сериозно и веднага!

Нечувано! Мигрантите в София ще стачкуват, искат къща за всяко семейство и по 500 евро на всеки! Сериозно и веднага!

%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%87%d0%ba%d1%83%d0%b2%d0%b0%d1%821476082945-1

Мигрантите от Сирия, настанени в бежанския център във „Враждебна” по програмата за релокация на мигранти в ЕС, обявиха пред bTV, че започват гладна стачка от 9 часа днес. Те настояват да бъдат върнати обратно в Гърция, след като по думите им там са били излъгани, че в България ги чакат къща за всяко семейство, по 500 евро издръжка на всеки, социални осигуровки, образование и преводачески услуги.Групата от мигранти във „Враждебна” твърдят, че нямат никакъв отговор на техните искания от българските власти.

„Още когато поставиха въпроса, техните искания бяха преведени, а още на следващия ден обясних, че започва бърза процедура за получаване на статут. България има закон, който регламентира времето, в което се изпълнява тази процедура. Още във вторник разпределихме хората на две групи, проведе се първото интервю, с което се стартира процедурата за закрила“, обясни обаче директорът на центъра във „Враждебна” Иван Пенков.

„В четвъртък разговаряхме с тях по отношение на излизане от центъра и прибиране“, допълни той.

Пенков посочи още, че е проведена и среща с представители на международна организация за миграция, Върховния комисариат за бежанците, на които е дадено обяснение на мигрантите какво се прави към момента и какво предстои да се направи.

Мигрантите изтъкват, че българската страна не е виновна за случилото се, но искат тяхната малка група да получи статут.

„Искаме българската държава да ни помогне тази лъжа да се оправи. В края на краищата ние сме хора“, заяви един от мигрантите.

Мигрантите настояват да бъдат върнати в Гърция, където да потърсят правата си. Там искат да се срещнат с ръководството на агенцията по бежанците, както и да разкажат за проблема си пред международни медии.

ОТ ФОРУМА:

Мисля, че 500 евро е малко, по 1500 е по-европейско, или може по 500 на седмица (като в Премиършип заплатите, седмично). По-важно е и по една млада, сочна българка на мигрант да се разпредели, щото са млади маторчета, напряга ги хормонът, трябва да се олаби… Може и да им пратят Митко Рачков и Калинката Сърменов – да им отговорят на настояванията с истерично хилене като в клипа на „Хепи“…

Излъгани от кого бе? От него да се искат обяснения. (А че византийците са използали трикове, за да се отърват от тях не е ново, че арабелите лъжат или изнудват и че са нахални, пак не е ново.). Ние пък да пуснем партенката, че в Румъния им дават по 1000 евро на човек и по едно цяло селище, белки се махнат от Бг.Друг вариант е да се връщат в Гърция ако започнат „да стачкуват“.

И да се внимава какъв статут им се дава, само временен, най-дълго за една година. След това да плащат за продължение както се прави за визи, около 100 Евро на човек. Да си стачкуват и да гладуват, ама пак лъжат, ще ядат тайно и ще се оплакват на разни техни „комитети“ за защита. .

бЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/452253

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

драма

Страшна драма в Бургас: Самотна майка увисна на една ръка от балкона, ужасът е бил… СНИМКИ

май 9, 2024
original

Румен Радев поздрави „Безсмъртния полк“, шествието се проведе въпреки забраната на Терзиев / СНИМКИ

май 9, 2024
991-ratio-petyr-bochukov

Тъжна вест: На 8 май си отиде един от най-изявените български журналисти

май 9, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024