Личности

CNBC / Сорос: „Путин е гнусен военен престъпник срещу човечността, спрете го!“

CNBC / Сорос: „Путин е гнусен военен престъпник срещу човечността, спрете го!“

soros666
Владимир Путин «агресивно» използва вакуума във властта в Белия дом, който се наблюдава в предверието на президентските избори в САЩ, — така заяви, както съобщава CNBC, американският милиардер Джордж Сорос.
В Сирия, според него, руският лидер създава «хуманитарна катастрофа с исторически мащаби», подкрепяйки своето «протеже» Башар Асад. Финансиiтът призовава руснаците и останалия свят да не стоят встрани и да повлияят върху президента на Русия.
Американскиsт милиардер Джордж Сорос «яростно» осъди руската кампания в Сирия, пише CNBC. Той обвини Путин в това, че той «агресивно» се възползва от «вакуума във властта в Белия дом», който е настъпил в навечерието на президентските избори в САЩ и ще продължи до официалното встъпване във властта на новия президент през януари следващата година.
«Светът става свидетел на хуманитарна катастрофа с исторически мащаби. Тя се случва в Сирия. Автор е президентът на Русия Владимир Путин, който подкрепя своето протеже Башар Асад», — пише финансистът в своя уебсайт.
Сорос предупреждава, че «когато тези факти бъдат осъзнати напълно, путинските бомбардировки над Алепо ще бъдат причислени към вопиющите военни престъпления на съвременния свят».
Милиардерът също призовава руснаците, Европа и останалия свят да повлияят на руския президент.
«Обръщам се към народа на Русия, Европа и останалия свят: не стойте настрана, извикайте и изразете недоволството си. Общественото мнение може би ще убеди Путин да сложи край на своето гнусно престъпление срещу човечността», — пише Сорос.
Както припомня CNBC, гражданската война в Сирия, която продължава вече шеста година, отново се изостри миналия месец, след като примирието претърпя фиаско. Всичко това доведе до ръст на напрежението между САЩ и Русия, които подкрепят противоположни страни в конфликта.
Москва, отбелязва изданието, и правителствените сили в Сирия засилиха своите въздушни удари над контролираните от метежниците райони в северната част на Алепо, хиляди жители се оказаха блокирани в града.
Сирийският център за мониторинг и спазване правата на човека, който се намира във Великобритания, предупреди, че в резултат на въздушните удари броят на жертвите от конфликта се увеличава.
 (Редакцията направи превод на изявлението на финансовия спекулант Сорос само, за да видите до какви низини може да стигне вселенското зло).

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023