Личности

„В най-скоро време ще се свържа с Путин… В Сирия трябва да борим терористите, не да сваляме Асад“!

„В най-скоро време ще се свържа с Путин… В Сирия трябва да борим терористите, не да сваляме Асад“!

тръмп-путинphoto_verybig_1486049

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за Wall Street Journal, че би искал в най-скоро време да проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, съобщи RT събота (12 ноември).

Тръмп заяви и позицията си по Сирия: трябва да се съсредоточим върху борбата с терористите, а не върху свалянето на сирийския президент Башар Асад.

Новоизбраният президент разкри и какви ще са първите му стъпки след встъпването в длъжност. На първо място ще се заеме с решаването на „въпросите в здравеопазването, създаването на работни места, сигурността по границите и данъчните реформи“, предава РИА „Новости“.

Сред приоритетните си задачи Тръмп посочи и дерегулацията на финансовите институции, което ще позволи на банките отново да отпускат кредити.

След разговора си с Обама новоизбраният президент заяви, че е склонен да съхрани някои от неговите реформи в здравеопазването.

В интервю за CBS Тръмп разказа как в нощта на изборите му позвънила Хилари Клинтън. По думите на милиардера не й е било лесно да го направи, но въпреки това била „много мила“. Просто ми каза: „Поздравления, Доналд, добра работа“.

„Никой не очаква, че отношенията между Москва и Вашингтон ще се подобрят за няколко седмици след победата на Доналд Тръмп на изборите за президент на САЩ“ – това пък заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за американския телевизионен канал CNN. Но ако лидерите демонстрират политическа воля и не разговарят на езика на санкциите, има шанс за конструктивно решаване на проблемите, цитира думите му ОРТ.

„Москва няма да чака два месеца, за да възобнови сътрудничеството с американците по Сирия и ще продължи да работи с действащата администрация“, посочи още Песков, като подчерта, че преди това САЩ трябва да изпълнят обещанието си за отграничаване на терористите от умерената опозиция.

Дмитрий Песков коментира и твърденията в някои американски медии, че Тръмп се ползва с подкрепата на Москва.

„Президентът Путин направи всичко възможно, за да запази неутралност в тази история, независимо, че на него лично му бе придадено огромно значение по време на кампанията, изненадващо за нас. Владимир Путин никога не е изказвал предпочитания към някой от кандидатите и през цялото време беше много предпазлив, твърдейки че Русия ще приветства всеки избор на американския народ. Ние не можем да си позволим каквото и да било вмешателство в американските вътрешни дела“, заяви Дмитрий Песков.

Руски дневник

http://bg.rbth.com/news/2016/11/12/trmp-obyavi-che-v-nay-skoro-vreme-shche-se-obadi-po-telefona-na-putin_647173

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023