Личности

Путин: Рейгън би се радвал на победата на Доналд Тръмп! … И тя ли е мое дело?

Путин: Рейгън би се радвал на победата на Доналд Тръмп! … И тя ли е мое дело?

 

pc

Владимир Путин е уверен, че 40-ят президент на САЩ Роналд Рейгън би се радвал на победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ. Това руският държавен глава заяви по време на годишната си пресконференция, която тази година събра 1437 журналисти от цял свят.

„Рейгън би се радвал, че представители на неговата партия побеждават навсякъде, би се зарадвал и на избрания президент, който почувства настроенията на обществото и работи в тази парадигма, и вървя докрай в това направление“, заяви Путин и добави шеговито: „Въпреки че никой не вярваше в неговата, освен ние с вас“.

Путин коментира и изявленията на американските власти за предполагаемата намеса на Москва в президентските избори в САЩ. Според него администрацията на Обама и ръководството на Демократическата партия се опитват да прехвърлят вината за своите неуспехи върху външни фактори, независимо от това, че те са загубили не само президентските избори, но и изборите за Сената и Конгреса.

„Това също ли е мое дело“, попита иронично Путин.

Държавният глава отбеляза, че подкрепата от страна на американците показва, че те имат сходни представи за това как трябва да бъде устроен светът.

„Добре е, че има хора, които ни симпатизират в представите ни за традиционните ценности“, каза той.

Президентът отбеляза, че при развитието на ядрения си потенциал Русия действа в съответствие с международните договорености.

„Ние извършихме огромна работа по ракетно-ядрената модернизация на Руската федерация… Ние действаме стриктно в съответствие с международните договорености при развитието на ядрения си потенциал“, отбеляза Путин.

Той заяви, че е удивен от реакцията в САЩ на неговото твърдение, че Русия е по-силна от потенциалните агресори срещу нея. По думите му, той не спори с Америка, че армията на САЩ е по-силна, во Въоръжените сили на Русия са по-силни от всеки потенциален агресор.

„Удивен бях от изказвания от действащата администрация, които започнаха да доказват, че Въоръжените сили на САЩ са най-мощните в света. С това никой не спори“, заяви руският лидер.

Президентът отбеляза още, че се надява в бъдеще отношенията с Украйна да се нормализират.

„Уверен съм, че рано или късно ще има нормализация в отношенията с Украйна“, заяви Путин.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Vladimir-Putin–Reygan-bi-se-radval-na-pobedata-na-Donald-Tramp-/116846/7/0

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023