Европа

Ексклузивно! МВФ: Гърция отново изправена пред фалит! Дългът е взривоопасен, спасителните програми не помагат!

Ексклузивно! МВФ: Гърция отново изправена пред фалит! Дългът е взривоопасен, спасителните програми не помагат!

0124528001436130197_590414_600x458_actualno
Международният валутен фонд смята, че дългът на Гърция е „непоносим“ и „взривоопасен“ в дългосрочна перспектива.

Фондът призовава еврозоната да предложи по-надеждни мерки за облекчаването на гръцкия дълг, се посочва в доклад на институцията, до който достъп е получила Франс прес, предаде БНР.

Тази мрачна диагноза поставя под въпрос финансовото участие на МВФ в третия план за подпомагане на Гърция, одобрен от европейците през 2015 година.

От своя страна, редица европейски държави посочиха, че участието на Фонда във финансирането на Гърция е категорично условие за подпомагането на Атина. Еврозоната обаче, не е склонна отново да намали гръцкия дълг, както иска МВФ.

Същевременно, гръцки парламентарен доклад предупреждава, че Гърция е изправена пред повишен риск от четвърта спасителна програма или дори дефолт. Това ще стане, ако отлаганията в преговорите с международните кредитори не бъдат преодолени в близките седмици.

ОТ ФОРУМА:
Това не им попречи да отделят над 800 милиона за добавка към пенсиите на „най-бедните“ гърци с пенсии под…850 евро. Откъде ги взеха ли, просто не плащат половин година пенсиите на българите, които са работили там и са им наливали осигуровките си, плюс по 250 евро за зелена карта всяка година. Вероятно и на други гастарбайтери, те се смятат за богопомазани и над другите. Лошото е, че пак ще ги захранват и така, до края на света.
Ясно. Щом ще фалират, значи пак ще им дават пари на тия и то в числа от няколко милиарда нагоре. Гърците ще ги папкат, няма да ги връщат и ще са искрено възмутени от тия, дето им ги наливат. А нас ще ни карат да влизаме в Еврозоната, за да поемем и ние дела си в отглеждането на гърците ..
Виж ти! Ама гръците получиха коледни добавки към пенсии до 800 евро, а в стабилната БГ границата бепше 150 евро. Извод: По-добре е да си грък с взривопасен дълг, отколкото бългаски пенсионер.
Гърция няма никакъв проблем. Американския посланник в ЕО каза че еврото няма да го има до година, година и половина. Та да се натискат малко гърците и когато финансовото уродче наречено евро последва екюто и достигне курс 0 могат да си платят дълга с един долар.
Престъпление беше, че когато кризата можеше да се оправи със 7 млрд. Меркел каза не, за да може да купи Гърция. Буквално да я купи, тъй като за разлика от долара еврото се емитира само срещу частен дълг и всяко евро в Гърция е всъщност част от имотите на гърците. Като излезе от Гърция, за да се изплати дълга, ,всъщност излиза част от имота. Е , сега Гърция ще повлече еврото и ЕО. Това според мен ще е справедливост, а не престъпление. Кризата в Гърция е най-голямото престъпление на яловата Меркел, не бежанците.
Dir.bg

Европа

More in Европа

санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024