Личности

Кремъл: Тръмп и Путин демонстрираха готовност за сътрудничеството. Ще поддържат редовни лични контакти!

Кремъл: Тръмп и Путин демонстрираха готовност за сътрудничеството. Ще поддържат редовни лични контакти!

trumputin

Президентите на Руската федерация и на Съединените американски щати – Владимир Путин и Доналд Тръмп – в хода на телефонния разговор помежду им в събота са демонстрирали готовност за активна съвместна работа за стабилизиране и развитие на сътрудничеството между двете страни въз основа на равноправна и взаимноизгодна основа, съобщава агенция ТАСС, позовавайки се на прессъобщение от Кремъл.
„Подчертана беше важността от възстановяването на взаимноизгодни търговско-икономически връзки между бизнес кръговете в двете страни, което би могло допълнително да стимулира прогресивното и стабилно развитие на двустранните отношения“, гласи още съобщението от Москва, цитирано от „Фокус“.
Путин и Тръмп са обсъдили борбата срещу тероризма, ситуацията в Близкия Изток, арабско-израелския конфликт, стратегическата стабилност. Двамата президенти са отбелязали важността на обединяването на усилията в борбата срещу тероризма и координацията на действията за побеждаване на терористичната групировка „Ислямска държава“ в Сирия.

 

Американският президент Доналд Тръмп сподели на руския си колега Владимир Путин, че народът на Съединените американски щати се отнася със симпатия към Руската федерация и руснаците, предава РИА Новости. Путин от своя страна отвърна, че в Русия изпитват аналогични чувства към американците.
„Доналд Тръмп поиска да бъдат предадени пожелания за щастие и процъфтяване на руския народ, отбелязвайки, че народът на САЩ със симпатия се отнася към Русия и нейните граждани“, гласи текстът от прессъобщението от Кремъл относно разговора между двамата лидери.
Путин напомни, че Русия повече от две столетия е подкрепяла Америка, била е неин съюзник в две световни войни и в момента гледа на САЩ като на най-важния партньор в борбата срещу международния тероризъм.

 

Президентът на Руската федерация, Владимир Путин и държавният глава на Съединените американски щати Доналд Тръмп в хода на телефонния разговор помежду им в събота се разбраха да поддържат редовни лични контакти, съобщиха от пресцентъра на Кремъл, предава агенция РИА Новости.
„Владимир Путин и Доналд Тръмп се договориха да дадат указания за разработване на възможен срок и място за провеждане на тяхна лична среща“, гласи част от съобщението от руското президентство.
Разговорът между двамата лидери е преминал в позитивно и делово.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Donald-Tramp-i-Vladimir-Putin-sa-demonstrirali-gotovnost-za-razvitie-na-satrudnichestvoto/119290/7/0

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023