Личности

Льо Пен: Крим никога не е бил украински!

Льо Пен: Крим никога не е бил украински!

льо пенphoto_verybig_869338

Кандидатът за президент на Франция от партията „Национален фронт“ Марин Льо Пен заяви във вторник (17 януари), че е за отмяна на санкциите срещу Москва и ще признае Крим за част от Русия, ако бъде избрана, предаде „Взгляд„.

Льо Пен заяви, че ако победи на изборите, има намерение да направи Франция независима от САЩ и НАТО, както и да се заеме с възстановяването на „нормалните отношения между Франция и Русия“, включително с отмяната на „несправедливите и неефективни санкции“. „Санкциите са доста глупав метод в дипломацията“, заяви кандидатът за президент на Франция.

Политикът добави, че ще признае Крим за част от Русия след референдума на полуострова, който показа, че народът иска това.“Принадлежността на Крим към Украйна бе просто административен въпрос в съветските времена, полуостровът никога не е бил украински“, каза Льо Пен пред „Известия“, като изрази съжаление, че резултатите от референдума на са признати от международната общност и ООН.

На въпрос дали Крим е част от Руската федерация, Льо Пен бе категорична: „Да, след референдума, който показа съгласието на народа да се присъедини към Русия, аз също признавам Крим за част от Русия. Принадлежността на Крим към Украйна беше само един административен въпрос от съветско време, полуостровът никога не е бил украински. Съжалявам, че референдумът не беше приет от международната общност и ООН“.

Марин Льо Пен направо прати украинските дипломати и политици по дяволите със смелото твърдение, че не може да се оспорва законността на възсъединението на Крим с Руската Федерация. Тя се аргументира с правата на човека: така са пожелали кримските руснаци, така са гласували на референдума, коментират анализатори.

Очевидно, че този въпрос е обсъждан между нея и Доналд Тръмп на неофициалната среща в „Тръмп Тауър“, която не остана скрита от медиите, въпреки че самата Льо Пен отрече. И двамата искат бързо подобряване на отношенията с Русия. А това не може да стане, без пренебрегване на интересите на Украйна.

Изборите за президент във Франция ще се състоят в два тура на 23 април и 7 май. Миналата седмица Льо Пен за първи път изпревари по популярност другия претендент за поста – Франсоа Фийон.

Проучванията показват, че Марин Льо Пен има реални шансове да бъде следващият държавен глава на Франция. За много страни от Европейския съюз това е притеснително, тъй като лидерът на „Национален фронт“ обеща провеждането на референдум за излизане от Общността, който може да окаже безпрецедентно влияние на политическото и икономическото бъдеще на обединена Европа. Освен това Льо Пен се застъпва за отмяна на антируските санкции и връщането към конструктивен диалог с Русия.

Руски дневник, Сега

http://www.segabg.com/article.php?id=838578

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023