Европа

Немският FOCUS: Повече от половината от германките се страхуват да излязат от дома си заради мигрантите!

Немският FOCUS: Повече от половината от германките се страхуват да излязат от дома си заради мигрантите!

%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b8251-107561-1_wide

Повече от половината от жените в Германия вярват, че страната им не е безопасна за тях, сочи изследване. 58 процента мислят, че обществените места вече са по-малко сигурни, отколкото преди. Само 10 на сто се чувстват в безопасност, съобщава немското онлайн издание FOCUS, цитирано от „Оффнюз“.

Това показва представително проучване на института „Emnid“. 48 процента избягват някои обществени места, когато е тъмно, а 16 процента носят лютив спрей.

Анкетата показва още, че жените оценяват мигрантите от ислямски страни по-скоро негативно, особено относно безопасността по улиците. 44 на сто от анкетираните жени вярват, че сигурността се е влошила след притока на хора от ислямските страни. 43% казват, че ситуацията остава непроменена.

Боруин Барделоу, професор по психиатрия и психотерапия в Гьотинген и експерт по тревожни разстройства, заяви, че страхът на жените не е неоснователен, особено след масовите атаки в Кьолн миналата Нова година.

Министър Мануела Швезинг призовава да се действа с пълна сила срещу извършителите. „Не може жените да се страхуват да излизат. Трябва да се чувстват в безопасност навсякъде. Това трябва да осигури държавата. Всяка атака увеличава ужаса и ограничава хората. Трябва да бъдат последователно предприети действия срещу извършителите“, заяви Швезинг.

бИ НЮЗ

http://www.bnews.bg/article/221383-poveche_ot_polovinata_ot_germankite_se_strahuvat_da_izlyazat_ot_doma_si_zaradi_migrantite

Европа

More in Европа

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024