Личности

Взривяваща реч на Льо Пен: ЕС е провал! Аз съм кандидатът на народа „срещу десницата и левицата на мангизите“!

Взривяваща реч на Льо Пен: ЕС е провал! Аз съм кандидатът на народа „срещу десницата и левицата на мангизите“!

5e_eieuzp
Лидерката на  френския Национален фронт Марин льо Пен заяви, че страната е застрашена от 2 тоталитаризма – икономическа глобализация и ислям. Марин льо Пен е кандидат за президент на Франция като представител на извънсистемната десница, определяна като „крайна, популистка и ксенофобска“ от проправителствените медии.

В реч в края на двудневния партиен конгрес в Лион Льо Пен заяви, че тези заплахи се внедряват „в някои квартали и в уязвими умове“, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Европейският съюз е провал, подчерта Марин льо Пен, която днес откри кандидат-президентската си кампания на митинг в Лион. По думите й мюсюлманските була, джамиите и масовите молитви по улиците на Франция са недопустими културни опасности, „които никой уважаващ достойнството си французин не може да приеме“.

Льо Пен обеща да изкорени тероризма във Франция и да проявява нулева толерантност към закононарушителите, ако стане президент.

Тя заяви, че ще даде повече ресурси на разузнаването и ще направи така, че осъдените във Франция чуждестранни граждани да излежават присъдите си в родните си страни.

Льо Пен не скри също, че хората с двойно гражданство ще бъдат лишени от френско гражданство и експулсирани.

Тя потвърди ангажимента си да извади Франция от ЕС и да върне франка като национална валута.

Льо Пен обеща, че ако бъде избрана, до шест месеца след встъпването си в длъжност ще организира референдум за Фрекзит (излизане на Франция от ЕС) и смята да води преговори с ЕС по въпроси като границите и валутата.

Лидерката на Националния фронт също така иска Франция да напусне интегрирането командване на НАТО и да подобри националния капацитет за собствена отбрана.

Марин льо Пен заяви, че е кандидатът на народа срещу „десницата на мангизите и левицата на мангизите“.

„След десетилетия грешки и страхливост, фалшиви смени на властта, отрицания и мекушавост, сега сме на кръстопът“, заяви тя на митинг с около 3000 души.

Защитавам основите на нашето общество срещу нашите управници, които са избрали дерегулираната глобализация и масовата имиграция. Не искаме да живеем под игото или заплахата на ислямисткия фундаментализъм. Франция е проява на любов и тази любов има своето име: патриотизъм. Имате правото да обичате страната си и имате правото да изразявате това, време е да се съживи националното чувство, заяви Марин льо Пен.

Решението на британците да излязат от ЕС и избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ засилиха надеждите на всички крайнодесни партии в Европа и на националистичните „антисистемни“ движения, отбелязва АФП.

„Народът се пробужда. Хората виждат Брекзита, виждат Тръмп и си казват, че има полза от гласуването“, отбеляза вторият човек в ръководството на Националния фронт Флориан Филипо.

Силно идеологическата реч на Льо Пен с акцент върху френската идентичност беше изградена като контрапункт на евентуалните ѝ съперници на втория тур на президентските избори – центриста-либерал Еманюел Макрон или консерватора Франсоа Фийон, ако остане в надпреварата.
Dir.bg, БЛИЦ

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023