Личности

ИСТОРИЧЕСКО! Първа лична среща между Путин и Льо Пен: Какво си казаха и обещаха? (ВИДЕО)

ИСТОРИЧЕСКО! Първа лична среща между Путин и Льо Пен: Какво си казаха и обещаха? (ВИДЕО)

Marine-Le-Pen-Putin-783420
Руският президент Владимир Путин в петък (24 март) се срещна в Кремъл с кандидата за президент на Франция Марин Льо Пен, предаде „Взгляд„. В разговора с френския политик руският лидер спомена терористичното нападение срещу войскова част на Росгвардия в Чечения миналата нощ и подчерта, че светът трябва да обедини усилията си в борбата с тероризма.Путин припомни, че Русия и други държави нееднократно са ставали жертва на терористични нападения. „Буквално днес в Северен Кавказ, в Чечения ние също станахме жертва на тежко събитие, беше нападнато едно от подразделенията на нашата Национална гвардия“, каза Путин.

 

 

Той допълни, че днес всички живеят в „много сложни условия“ и трябва да осъзнаят „реалността на тази опасност“. Обръщайки се към Льо Пен, той призова за обединение на усилията в борбата с тероризма.149035400858d4ff5897a686.15234916

Санкциите на ЕС по отношение на Руската федерация са дипломацията на заплахи и шантаж. Такава позиция изрази  Марин Льо Пен. „Що се отнася до санкциите и моето отношение към санкциите, знаете, че аз винаги съм била против тях. Считам, че това е несправедливо, но и също така глупаво“, подчерта Льо Пен. По думите й въвеждането на рестрикциите са помогнали да се „кристализира и изяви ярко тази опозиция, която стои против тях в ЕС“.

„Ние не вярваме в дипломацията чрез заплахи, нито в дипломацията чрез санкции, нито в дипломацията чрез шантаж, която в момента Европейският съюз провежда в последно време не само срещу Русия, но и срещу собствените си членове“, заяви още френският политик.

„Не виждам повод, който може да оправдае днешното враждебно отношение на френските власти към Русия“, заяви по-рано пред руски депутати лидерката на крайнодясната френска партия „Национален фронт“.

Нейната позиция по парливите въпроси в Украйна съвпада с мнението на Кремъл и затова тя обеща, ако стане президент на Франция, да отмени наложените на Русия санкции, съобщава агенция Нюз.ру.

По думите на Льо Пен Франция е престанала да бъде суверенна страна и е делегирала част от правата си на ЕС. Тя приветства едно връщане на Франция изцяло като независима страна и изрази мнение пред руските депутати, че се надява президентът на САЩ Доналд Тръмп да „извоюва“ за Франция особена роля в световната политика.

Преди да замине за Москва, заместникът на Льо Пен Флориан Филипо обяви, че тя няма да иска финансиране от страна на Русия. Както е известно, през 2014 година Льо Пен взе кредит от 9 миилона евро от дъщерна банка на Европейската руска банка, която е под контрола на Генадий Тимченко, един от най-близките другари на Владимир Путин.

РУСКИ ДНЕВНИК, Блумбърг тв

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023