Фотограф на „Ройтерс“ съобщи за огромен черен дим на московското летище „Внуково“, издигащ се в района, където са паркирани самолети.  Огънят се разразил точно преди американският държавен секретар Рекс Тилърсън да кацне на летището за двудневното си посещение в Москва.

дим768x432

Фотографът уточнява, че когато димът бил забелязан, самолетът на Тилърсън все още не се е бил приземил.

По-късно от Министерството на извънредните ситуации на Русия обявиха, че причината за пушека били запалили се треви и отпадъци, които са извън периметъра на летището.

В руската столица Рекс Тилърсън ще има стратегическа среща с външния министър на Русия Сергей Лавров. Основната тема ще бъде гражданската война в Сирия, предадоха „Ройтерс“ и ТАСС.Това е първото посещение на член на администрацията на Доналд Тръмп в Русия.

Предвидена е среща с Лавров, на която вероятно основната тема ще бъде ракетният удар на САЩ през нощта срещу 7 април срещу сирийска военновъздушна база. Москва оцени тази атака като агресия срещу суверенна държава и заяви, че тя е от полза за „Ислямска държава“.

По-рано днес говорителят на Кремъл потвърди, че засега в дневния график на президента Владимир Путин не е предвидена срещу с американския гост.

Тилърсън заяви многократно през последните дни, че според Белия дом не е от интерес за Русия да остане съюзник на режима на сирийски президент Башар Асад.

Факти БГ, Нюз БГ

https://fakti.bg/world/232340-kluchova-za-sveta-vizita-v-moskva-snimki