Личности

Путин попиля САЩ с цитат на Илф и Петров: „Скучно, момичета!… Този филм вече сме го гледали“ (ВИДЕО)

Путин попиля САЩ с цитат на Илф и Петров: „Скучно, момичета!… Този филм вече сме го гледали“ (ВИДЕО)

ПУТИН: «СКУЧНО, МОМИЧЕТА! ТОВА ВЕЧЕ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ»

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че ситуацията с обвиненията към сирийските власти за химическа атака в Сирия напомня събитията през 2003 година, когато САЩ демонстрираха уж химическо оръжие, открито в Ирак. Путин цитира съветските писатели Илф и Петров.

«Това силно ми напомня събитията от 2003 г., когато представителите на САЩ в Съвета за сигурност показаха уж химическо оръжие, открито в Ирак», каза Путин.

Според него, след това е започнала кампанията в Ирак, която завършила с разрушаването на страната, ръст на терористичната заплаха и появата на «Ислямска държава».

Той добави, че всичко това се случва и понастоящем.

«Спомням си в тази връзка нашите забележителни Илф и Петров. Иска ми се да кажа: «Скучно, момичета — това вече сме го гледали», добави Путин.

News Front

Да се гостува в Москва с ултиматуми е безполезно и контрапродуктивно, заяви преди началото на преговорите между външния министър на Русия Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Рекса Тилерсън, говорителят на руското МВнР Мария Захарова. Визитата в Руската федерация на американския държавен секретар Рекс Тилърсън не бе отменена след въздушните удари в Сирия, защото Москва иска да разбере позицията на Вашингтон по ключовите международни проблеми, обясни още Захарова, цитирана от РИА Новости.
„Защото искаме да разберем каква е стратегията на тази страна“, подчерта Захарова в ефира на телевизионния канал „Дождь“, отговаряйки на въпрос защо посещението на Тилърсън не е отменено след ракетната атака срещу военновъздушна база в западната сирийска провинция Хомс.

http://www.blitz.bg/svyat/mariya-zakharova-za-vizitata-na-drzhavniya-sekretar-na-sashch-bezpolezno-e-da-se-idva-s-ultimatumi-v-moskva_news504034.html

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023