Личности

Статуквото се обединява срещу Марин Льо Пен за втория тур на френските избори! Впечатляващ пробив и на радикалната левица!

Статуквото се обединява срещу Марин Льо Пен за втория тур на френските избори! Впечатляващ пробив и на радикалната левица!

Еманюел Макрон-Марин льо Пен
Еманюел Макрон печели първия тур на президентските избори във Франция. Марин льо Пен се класира втора.
Младият проевропейски центрист Еманюел Макрон и кандидатката на Националния фронт Марин льо Пен се класират за втори тур на президентските избори във Франция, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Тридесет и девет годишният Макрон, бивш министър на икономиката и фаворит за спечелването на втория тур на 7 май, печели днешния първи тур с 23-24 процента от гласовете.

Втора се нарежда лидерката на Националния фронт с 21,8-22 процента от гласовете според екзитполове на три социологически агенции.

Кандидатът на десницата Франсоа Фийон, около когото избухна скандал заради предполагаемо назначаване на негови близки на фиктивни длъжности, е рамо до рамо (19-20,3 процента) с кандидата на радикалната левица Жан-Люк Меланшон (19,5 20 процента), който направи впечатляващ пробив през последните дни на предизборната кампания.

Еманюел Макрон заяви пред Франс прес: „Днес определено отгръщаме нова страница във френския политически живот“.

Министър-председателят на Франция Бернар Казньов и кандидатът на социалистите за президент Беноа Амон призоваха избирателите да гласуват за Макрон на втория тур на 7 май, предаде Ройтерс .

КОМЕНТАРИ ОТ ФОРУМИТЕ:
Ако и този път президентските избори във Франция ги спечели Меркел, след 15 години французите ще гласуват срещу ислямистка партия, но ще бъдат малцинство.
Честит ви Оланд II! Оттук нататък вече нищо не може да спре по-нататъшното пропадане на Франция!!!

„Истаблишмънта“ спечели. Във Франция ще продължи да има „джунгли“, около Айфеловата кула циганите ще продължават да играят на „тука има – тука няма“, черните ще продават дрънкулки, на всеки 2-3 месеца ще има атентати… И така нататък…

Dir.bg

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023