Личности

Републиканец от близкото обкръжение на Тръмп: Мисля, че Путин му плаща!

Републиканец от близкото обкръжение на Тръмп: Мисля, че Путин му плаща!

putin trump tag team
Месец преди Доналд Тръмп да бъде издигнат от републиканците за президент на Щатите, в частен разговор негов приближен споделя: „Мисля, че Путин му плаща!“.Това разкритие направи американското издание „Вашингтон поуст“. Кевин Маккарти споделя това в тесен кръг от високопоставени републиканци, които обсъждат шансовете на Тръмп да бие демократите.

„Има двама души, на които Путин смятам, че плаща: Тръмп и Рорабашър“, казва републиканецът преди близо година. Дейна Рорабашър е член на Камарата на представителите на САЩ.

Пол Райън веднага е прекъснал думите му и е призовал разговорът да спре дотук. Той е помолил и присъстващите в стаята тази информация да не се разгласява, защото може да нанесе сериозни щети на републиканците.

Разкритието идва месеци след победата на Доналд Тръмп на президентските избори, след което се появиха съмнения за руска намеса и близки връзки между държавния глава и Кремъл.

Наскоро президентът уволни директора на ФБР Джеймс Коми в момент, в който службите водена разследване за предполагаеми връзки на Тръмп с Москва.

Междувременно Тръмп се обяви за най-голямата жертва на лов на вещици в историята на страната. Причината е назначаването на специалния разследващ за връзките на президента с Русия. Тръмп написа това в Туитър като заяви, че такова разследване не е провеждано при нарушенията на Хилари Клинтън и Барак Обама. Разбира се Тръмп не се подова на доказателства, като обвини двамата демократи.
В любимата си платформа за споделяне на новини Туитър, американският президент Доналд Тръмп се оплака, че е най-голямата жертва на лов на вещици в историята на САЩ. Милиардерът направи коментара по случай назначаването на бившия шеф на ФБР Робърт Мълър за специален разследващ на връзките на президента с Русия. Тръмп определи действията на правосъдното министерство, като много лоши за САЩ. Световните агенции предават, че основна причина за недоволството на Тръмп, е че назначението на Мълър е направено именно от „негов“ човек – заместник правосъдния министър Род Розенщайн.
Доналд Тръмп, президент на САЩ:
„Смятам, че това действие много разделя нацията ни. Но мога да ви кажа, че ние се опитваме да я обединим и имаме страхотен успех. Можете да видите колко много работни места създадохме, какво постигнахме и по границата.“
Демократите и републиканците в Сената обаче, посрещнаха новината за разследването на Мълър позитивно.
сенатор Марк Уорнър, демократ от Уисконсин:
„Назначението на Боб Мълър е страхотен избор. Той е човек със невероятна честност и опит в областта като бивш директор на ФБР. Също така той се радва на подкрепа и от двете партии“
Сенатор Ейми Клобушар от Демократическата партия написа в Туитър, че ловът не е на вещици, а на истината. Нанси Пелоси обаче изрази безпокойство относно прозрачността на разследването.
Нанси Пелоси, лидер на Демократите в Камарата на представителите:
„Тревожи ме, че директор Мълър също ще бъде контролиран от правосъдното министерство, което е назначил Тръмп. Трябва да останем бдителни и да следим за честността на разследването.“
Американското правосъдно министерство назначи специален прокурор във връзка с разследването на намесата на Русия в президентските избори в полза на Тръмп. Задачата беше възложена на Робърт Мълър. Бившият шеф на ФБР ще трябва да установи и дали уволнението на Джеймс Коми е престъпление, което би донесло сериозни проблеми на Тръмп, включително искане за импийчмънт.

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023