Европа

Германия узакони еднополовите бракове! Иде времето, когато тази възвишена евроценност ще бъде наложена и в Бойкова България!

Германия узакони еднополовите бракове! Иде времето, когато тази възвишена евроценност ще бъде наложена и в Бойкова България!

БРАКОВЕ0000345920-article2

Бундестагът гласува законодателство за легализиране на еднополовите бракове на последната пленарна сесия преди парламентарните избори през септември.
393 депутати гласуваха узаконяването на „брак за всеки“, а 226 гласуваха „против“, четирима депутати гласуваха „въздържал се“.

Така Германия ще се присъедини към 20-те западни държави, 13 от които европейски, където вече са узаконени еднополовите бракове.

Законопроектът трябва да бъде одобрен и от горната камара на парламента, Бундесрата, за да влезе в сила, което вероятно ще стане преди края на тази година.

През 2001 г. Германия въведе граждански съюз, който дава права като при брак, освен за някои данъчни облекчения и за осиновяване. Новият законопроект дава на хомосексуалните право да осиновяват деца.

В понеделник Меркел обяви, че ще остави депутатите си да гласуват по съвест по този въпрос. Тя предвиждаше законопроектът да се гласува след парламентарните избори в края на септември, но бе изпреварена от коалиционния си партньор социалдемократите, които заедно със Зелените и Левите наложиха гласуване само няколко дни след това изказване на канцлера.

Самата Ангела Меркел гласува против еднополовите бракове, като заяви, че за нея бракът е съюз между мъж и жена, съобщи ДПА. Само че ако наистина беше искрена и против, тя определено щеше да употреби влиянието си и да се наложи… Но не го направи, защото и Меркел е зависима от други кръгове, които прокарват тази политика.

Извън съмнение е, че такива като мама Меркел и други влиятелните среди от Брюксел ще окажат влияние на своя Бойко да приемем тази възвишена евроценност и в подопечната на Германия наша родина. Така вече ще се наредим сред най-цивилизованите държави в света.

http://www.dnes.bg/world/2017/06/30/levite-v-germaniia-uzakoniha-ednopolovite-brakove.345920

Европа

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024