Русия я обвиняват за всички беди и нещастия по света — именно с това и се занимават всички в САЩ от 1917 г.», заяви режисьорът.

Стоун отбелязва също, че Путин го е впечатлил със своите лидерски качества.

Режисьорът е бил поразен от дисциплинираността на руския президент и от способността му да изпълнява работата си в продължение на 16 години.

 «Доколкото ми е известно, нито един американски президент никога не е работил така. В този смисъл той ми напомня за Джими Картър — имам предвид негова преданост към работата», добавя режисьорът.

Стоун отбелязва, че не е видял в руския президент човек, който, според думите на критиците му, заповядва да се убиват политическите му опоненти и журналистите и който е спечелил цяло състояние, благодарение на длъжността си.

 «Дали е богат? Възможно е, но не в такава степен, която му се приписва. Съдя по неговия маниер на поведение, по това как го говори за парите. Считам, че го предизвиках. Вероятно считате, че съм бил твърде мек с него, но аз считам, че го предизвиках. И сериозността на това предизвикателство нараства към последните епизоди, особено когато заговорихме за неговото бъдеще и плановете му за изборите.
Пари, корупция. Стараех се да задавам толкова смели въпроси, колкото това беше възможно», завършва Оливър Стоун.