Личности

Путин за Макейн: Всъщност той дори ми е малко симпатичен, хора като него още живеят в своя стар свят и не виждат колко бързо той се променя!

Путин за Макейн: Всъщност той дори ми е малко симпатичен, хора като него още живеят в своя стар свят и не виждат колко бързо той се променя!

Руският президент Владимир Путин призна в интервю с американския режисьор Оливър Стоун, че сенатора Джон Макейн, който е известен с антируските си нападки, му е симпатичен със своя патриотизъм, предаде „Взгляд“ в четвъртък (8 юни).

„В САЩ за съжаление има много такива сенатори. На практика той дори ми е малко симпатичен. Да, да, не се шегувам. Симпатичен ми е със своя патриотизъм, със своята последователност в защитата на интересите на своята страна“, каза руският президент в интервюто, откъс от което бе публикувано в YouTube.

Путин сравни Макейн с Катон Стари, който завършва всички свои речи с една фраза: „Картаген трябва да се разруши!“. „Хората с подобни убеждения като сенатора, когото споменахте, все още живеят в своя стар свят. Не искат да погледнат в бъдещето, не искат да разберат колко бързо се променя светът, не искат да видят реалните заплахи и не могат да скъсат със своето минало“, допълни Путин.

В същото време той отбеляза, че много често в историята си Русия е била съюзник на САЩ:

 

„Ние подкрепихме Съединените щати в борбата им за независимост. Бяхме съюзници в Първата и Втората световна война. Сега за нас има обща заплаха, свързана с международния тероризъм, с бедността по целия свят, влошаването на околната среда, което на практика застрашава цялото човечество“, заяви руският президент.

„В края на краищата, ние натрупахме толкова много ядрени оръжия, че това се превърна в заплаха за целия свят. Ще направим добре, ако помислим над това. Имаме над какво да работим“, отбеляза Путин.

Фрагментът е от филма „Интервю с Путин“ (The Putin Interviews) на американския режисьор Оливър Стоун, който предстои да бъде излъчен по канал „Шоутайм“ (Showtime) в четири серии между 12 и 15 юни.

Руски дневник

 

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023